BibTex RIS Kaynak Göster

AN INVESTIGATION INTO TANPINAR’S CHARACTERS ON THE BASIS OF PEACE AND UNREST

Yıl 2011, Sayı: 6, 0 - 0, 01.06.2011
https://doi.org/10.14520/adyusbd.123

Öz

The studies and analysis carried out on Huzur novel include substantial ascertains dealing with the main characters of the novel-Mümtaz and Suat. The current research deals with some of the supporting cast of the novel as well as Mümtaz and Suat. The novel is read through these characters and interpreted; the relations between the characters and the representation of the peace and unrest are shown. Coherence between the characters, symmetry, contrast and resemblance are described in the light of semiotics. As a result, by the current study of the Huzur novel, Tanpınar’s talent in characterization even in of supporting cast is presented.

HUZUR İLE HUZURSUZLUK EKSENİNDE TANPINAR’IN KARAKTERLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

Yıl 2011, Sayı: 6, 0 - 0, 01.06.2011
https://doi.org/10.14520/adyusbd.123

Öz

Huzur romanı üzerine yapılan çalışmalar, çözümlemeler romanın başkişisi Mümtaz ve Suat’a ilişkin derin tespitler içerir. Bu çalışmamızda Mümtaz ve Suat’ın yanı sıra, Huzur’da geri planda olan diğer bazı karakterler üzerinde durulacaktır. Bu karakterler üzerinden romanı okuyup, anlamlandırmaya, karakterler arasındaki derin ilişkiler ağı, huzur ve huzursuzluğun romandaki temsilleri gösterilmeye çalışılacaktır. Yine karakterler arasındaki uyum, simetri, zıtlık ve benzerlikler göstergebilimin katkılarıyla açıklanmaya çalışılacaktır. Sonuç olarak Tanpınar’ın başkişiler dışındaki karakterleri canlandırırken bile ne kadar ustalıkla bu işi yaptığı, Huzur romanı üzerinden incelenecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selim Somuncu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Somuncu, S. (2011). HUZUR İLE HUZURSUZLUK EKSENİNDE TANPINAR’IN KARAKTERLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME. Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(6). https://doi.org/10.14520/adyusbd.123

Cited By

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Muhayyilesinde Asılı Duran Sözcükler
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
https://doi.org/10.33437/ksusbd.936433