BibTex RIS Kaynak Göster

Rol Belirsizliğinin, Rol Çatışmasının ve Sosyal Desteğin Tükenmişliğe Etkisi: Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde Çalışan Akademik Personelin Tükenmişlik Düzeylerinin Karşılaştırılması

Yıl 2016, Cilt: 30 Sayı: 1, 0 - 0, 21.01.2016

Öz

Kısa olarak bireyin enerjisini, işe karşı hevesini ve güvenini kaybetmesi olarak tanımlanan tükenmişlik; iş, rol, örgüt ve bireyle ilgili özelliklerden kaynaklanabilmektedir. İstanbul’da devlet ve vakıf üniversitelerinde çalışan 417 akademisyen üzerinde yapılan bu araştırmada, akademisyenlerin tükenmişlik düzeylerinin belirlenmesi; iş, rol ve örgütle ilgili özellikler olarak rol belirsizliği, rol çatışması ve sosyal desteğin tükenmişlik üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi ve tükenmişlik düzeyinin bazı demografik değişkenler açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma sonunda; rol belirsizliğinin, rol çatışmasının ve sosyal desteğin tükenmişlik ve tükenmişliğin tüm boyutları ile ilişkili olduğu ve tüm bu değişkenlerin tükenmişliği etkiledikleri; bazı demografik değişkenler ile tükenmişlik düzeyi arasında anlamlı ilişkiler/farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.

Yıl 2016, Cilt: 30 Sayı: 1, 0 - 0, 21.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Altan Doğan

Rıza Demir

Erman Türkmen

Yayımlanma Tarihi 21 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 30 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğan, A., Demir, R., & Türkmen, E. (2016). Rol Belirsizliğinin, Rol Çatışmasının ve Sosyal Desteğin Tükenmişliğe Etkisi: Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde Çalışan Akademik Personelin Tükenmişlik Düzeylerinin Karşılaştırılması. Atatürk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 30(1).

4aoDA4.pngithenticate-badge-rec-positive.png800px-Open-Access-PLoS.svg.png