Bu
çalışma, Zigana yöresine gelen ziyaretçilerin yörenin alternatif turizm
formlarından biri olan gastronomi turizmi açısından bir çekiciliğe sahip olup
olmadığı yönündeki algılarını ölçmeyi amaçlamıştır. Bu doğrultuda ilgili
literatür taranarak bu alanda daha önce yapılan farklı çalışmalar
incelenmiştir. Çalışmanın amacına ulaşmayı sağlayacak veriler nicel araştırma
yöntemlerinden biri olan anket tekniği kullanılarak elde edilmiştir. Araştırmanın
evrenini, Zigana yöresinde bulunan yiyecek-içecek tesislerine gelen
ziyaretçiler oluştururken, örneklem bu ziyaretçiler arasından kolayda örnekleme
yöntemi kullanılarak seçilmiştir.
Yapılan analizler neticesinde yöreye gelen ziyaretçilerin gastronomi
turizmi çerçevesinde yöresel tatlardan sütlaca ve et ve et ürünlerine büyük
ilgi duydukları, yörede bulunan tesisleri yöresel yemekler arzı açısından
yeterli buldukları ve yöreyi, gastronomi turizmi açısından alternatif bir
turizm sahası olarak gördükleri sonucuna ulaşılmıştır. Bu bağlamda Zigana
yöresinin gastronomi turizmi açısından bir çekicilik unsuru yaratacağını
söylemek mümkündür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 22 Sayı: Özel Sayı 3 |