Editöre Mektup
BibTex RIS Kaynak Göster

Kişisel öğrenme ortamının İngilizce öğreniminde kullanımı

Yıl 2018, Cilt: 4 Sayı: 3, 16 - 22, 31.07.2018

Öz

21. yüzyıl öğrenmesinin gerekliliği, yeni eğitim teknolojilerini sürekli takip edebilen ve etkili öğrenenler olma adına mevcut bilgi birikimini arşivleyebilen öğrenenlere dönüşmektir. Kişisel Öğrenme Ortamları, bu bağlamda, kullanıcıların öğrenme gereksinimleri için etkili bir eğitim aracı olarak kullanılabilir. Öğrenme gereksinimlerine yönelik bireylerin tasarladıkları bir araç koleksiyonu olarak, Kişisel Öğrenme Ortamları, öğrencilerin öğrenme deneyimlerine ait etkinlikleri yerine getirebilecekleri ve öğrenme arşivlerini oluşturabilecekleri, yönlendirebilecekleri ve paylaşabilecekleri zenginleştirilmiş alanlar haline gelmiştir. Bu bağlamda, bu çalışmanın en çarpıcı yönü, Kişisel Öğrenme Ortamlarının açık ve uzaktan öğrenmede nasıl kullanıldığına dikkat çekmektir. Yazar ayrıca, yabancı dil olarak İngilizce öğrenme konusunu yer imlerindeki tasarımların örneklerini vererek açıklamaktadır.


Kaynakça

  • Göksel, N. (2018). Açık ve Uzaktan Öğrenmede Kişisel Öğrenme Ortamının Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğreniminde Kullanımı. Doktora Tezi. Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eskişehir.
  • Mutlu, M. E. (2014). Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemi öğrencileri için bir kişisel öğrenme ortamı çerçevesi. Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi, 3(3), 119-134.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nil Göksel

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Göksel, N. (2018). Kişisel öğrenme ortamının İngilizce öğreniminde kullanımı. Açıköğretim Uygulamaları Ve Araştırmaları Dergisi, 4(3), 16-22.