BibTex RIS Kaynak Göster

Web Tabanlı Eğitim Platformlarının Web ve Mobil Kullanılabilirlik Standartlarının Karşılaştırılması

Yıl 2017, Cilt: 1 Sayı: 1, 18 - 24, 01.05.2017

Öz

Bu araştırmanın amacı, web tabanlı eğitim platformlarının web ve mobil kullanılabilirliklerinin değerlendirilmesinde uzmanlar tarafından mobil ve masaüstü platformlar için ayrı ayrı belirlenmiş olan kullanılabilirlik standartlarının mobil ve masaüstü platformlarda ki web sitelerini değerlendirirken ne gibi kısıtlama ve farklılıklara sahip olduğunu incelemektir. Bu amaçla konu ile ilgili belirlenmiş olan “kullanılabilirlik”, “web kullanılabilirliği”, “mobil kullanılabilirlik”, “eğitim platformu” ve “eğitsel yazılım” anahtar kelimeleriyle Ulusal Tez Merkezi, Proquest, Web of Science ve EBSCO veri tabanlarında alan yazın taraması yapılmıştır. Çalışma, mobil ve masaüstü platformlarda geliştirilmiş olan eğitsel web sitelerinin etkililiğinin, verimliliğinin ve kullanıcı memnuniyetinin en üst düzeyde olmasını sağlamak için belirlenmiş olan mobil ve masaüstü platformlardaki kullanılabilirlik standartlarının neler olduğunu, bu standartların platformlar arasında farklılık gösterip göstermediğini ve farklılık gösteriyorsa ne gibi farklılıkların olduğunu ortaya çıkarma şeklinde tasarlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi olan betimsel araştırma türlerinden “tarama” modeli kullanılmıştır.

Web-Based Training Platforms Comparison of Mobile and Web Usability Standards

Yıl 2017, Cilt: 1 Sayı: 1, 18 - 24, 01.05.2017

Öz

The aim of this research to the web and mobile web-based training platform for evaluating the availability of mobile and desktop platforms by experts designated separately for mobile and desktop availability standards assessing the web sites on the platforms, like what has happened to the differences and constraints. To this end, topics related to the availability of "availability", "web", "mobile usability", "educational platform" and "educational software" key words of the National Dissertation Center, Proquest, and EBSCO databases Web of Science field type. This research, mobile and desktop platforms, improved educational efficiency and the effectiveness of the web site user satisfaction is designated to ensure the highest level of mobile and desktop platforms with availability what is the standards, these standards represent differences between platforms and varies as to what is designed in the form of the differences. In the study, "survey model", one of the types of descriptive research models in the qualitative research method is used

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA96JB74SF
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yasemin Bertiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bertiz, Y. (2017). Web Tabanlı Eğitim Platformlarının Web ve Mobil Kullanılabilirlik Standartlarının Karşılaştırılması. Bilim Eğitim Sanat Ve Teknoloji Dergisi, 1(1), 18-24.

EBSCOhost.jpg
        Google_Scholar_logo_2015.PNG                road-issn.png                    citefactor_logo.png
ici2.png                SIS-Logo.png        15220


Creative Commons Lisansı