BibTex RIS Kaynak Göster

RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 2, 0 - 0, 29.12.2015

Öz

Ağaç ürünleri sanayisi Rusya ekonomisinin önemli bir bileşenini oluşturmaktadır. Ağaç ürünleri sanayisi istihdam ve ihracat bakımından önemli sanayi sektörüdür. Bu çalışmanın amacı Rusya ağaç ürünleri sanayisinin rekabet gücünü analiz etmektir. Çalışmada Balassa’nın açıklanmış karşılaştırmalı üstünlükler indeks ile birlikte net ticaret indeksi kullanılmıştır. Bu araştırmada 2001-2013 dönemi için Uluslararası Ticaret Merkezinin istatistiki verilerinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda Rusya ağaç ürünlerinde karşılaştırmalı avantaja sahiptir. Ancak son yıllarda hem AKÜ hem de NTİ değerleri sürekli gerilemektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güçgeldi Bashımov

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bashımov, G. (2015). RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 4(2).
AMA Bashımov G. RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Aralık 2015;4(2).
Chicago Bashımov, Güçgeldi. “RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4, sy. 2 (Aralık 2015).
EndNote Bashımov G (01 Aralık 2015) RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 2
IEEE G. Bashımov, “RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ”, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy. 2, 2015.
ISNAD Bashımov, Güçgeldi. “RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4/2 (Aralık 2015).
JAMA Bashımov G. RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;4.
MLA Bashımov, Güçgeldi. “RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy. 2, 2015.
Vancouver Bashımov G. RUSYA ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN İHRACAT YAPISI VE REKABET GÜCÜ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;4(2).

downloaddownloaddownloaddownload  download  download       download     download      download download    download  download download download downloaddownload