BibTex RIS Kaynak Göster

MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 2, 0 - 0, 29.12.2015

Öz

Bu çalışmadaki temel amaç, tarım makineleri üretimini gerçekleştiren sektörlerin ülkeler açısından ortaya koyduğu ekonomik değeri ortaya çıkarmak; ayrıca finansman yapılarını ve mali açıdan bulundukları seviyeyi değerlendirmektir. Ve ülke ekonomilerine sağladıkları finansal olanakları incelemektir. Son zamanlarda, Dünyada birçok ülkede tarım sektörü gelişme göstermektedir. Bu yüzden sektör bazında tarım alet ve makine üretimi arttırılmakta ve buna bağlı olarak da tarımsal faaliyetlere ilişkin çalışmalar hız kazanmaktadır.

            Tarımsal faaliyetlere yönelik gerçekleştirilen tarım alet ve makine üretimi ülkelerin ekonomik ve finansal yapısına göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklardan etkilenen işletmeler de piyasada tutunmak amacıyla rekabete açık olma şartının kaçınılmaz olduğunu önemsemeye başlamaktadır. Ve bu bağlamda, rekabet güçlerini daha da arttırmak için yeni finansman kaynakları geliştirmeyi hedeflemektedirler. Yeni finansman kaynakları kullanmaya başlayan bu işletmeler, finansal sorunlarını minimum seviyeye indirgemeyi düşünmektedir. Bu düşünce doğrultusunda üretim yapacak olan işletmeler,  daha az maliyetle daha yüksek verim elde edecek bir finansal ve mali yapıya sahip olacaktır.

 

       Anahtar Kelimeler:  Finansal Yapı,  Rekabet,  Finansman Kaynakları, Piyasa 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nazan Güngör Karyağdı

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Güngör Karyağdı, N. (2015). MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 4(2).
AMA Güngör Karyağdı N. MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Aralık 2015;4(2).
Chicago Güngör Karyağdı, Nazan. “MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4, sy. 2 (Aralık 2015).
EndNote Güngör Karyağdı N (01 Aralık 2015) MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 2
IEEE N. Güngör Karyağdı, “MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA”, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy. 2, 2015.
ISNAD Güngör Karyağdı, Nazan. “MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4/2 (Aralık 2015).
JAMA Güngör Karyağdı N. MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;4.
MLA Güngör Karyağdı, Nazan. “MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy. 2, 2015.
Vancouver Güngör Karyağdı N. MUŞ İLİNDE TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARIN FİNANSAL YAPISI VE MALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;4(2).

downloaddownloaddownloaddownload  download  download       download     download      download download    download  download download download downloaddownload