BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on Antimicrobial Activities of Fennel and Sage Essential Oils

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 227 - 235, 01.07.2015

Öz

Recently, researchers have been interested in biologically active compounds isolated from plant species for the elimination of pathogenic microorganisms because of the resistance that microorganisms have built against antibiotics. In this study we have investigated the antimicrobial activity of essential oils obtained from fennel and sage. The antimicrobial activity was determined according to disc diffusion method against Gram negative and Gram positive bacteria. Both of the essential oils exhibited antimicrobial activity at different levels on the bacteria tested.

Rezene Ve Adaçayı Uçucu Yağlarının Antimikrobiyal Aktivitesi Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 227 - 235, 01.07.2015

Öz

Son zamanlarda araştırmacılar, mikroorganizmaların antibiyotiklere karşı geliştirdiği direnç sebebiyle bitki türlerinden izole edilen, patojen mikroorganizmalara karşı biyolojik olarak aktif bileşikleri araştırmaya yönelmişlerdir. Biz de bu çalışmada rezene ve adaçayı bitkilerinden elde edilen uçucu yağların antimikrobiyal aktivitelerini araştırdık. Antimikrobiyal aktivite disk difüzyon metoduna göre Gram negatif ve Gram pozitif bakterilere karşı belirlenmiştir. Her iki uçucu yağ da test edilen bakteriler üzerinde farklı düzeylerde antimikrobiyal aktivite sergilemişlerdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83PA69VD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nesrin Haşimi Bu kişi benim

Süleyman Kızıl Bu kişi benim

Veysel Tolan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2015
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Haşimi, N., Kızıl, S., & Tolan, V. (2015). Rezene Ve Adaçayı Uçucu Yağlarının Antimikrobiyal Aktivitesi Üzerine Bir Araştırma. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 5(2), 227-235.