Yazım Kuralları

MAKALE YAZIM KURALLARI

    1.    KAB dergisine gönderilen her makale, Editör Kurulu tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirme sürecinde uygun görülen her makale, en az iki ayrı körleme hakeme gönderilir. Bilimsel hakem değerlendirmesinden sonra, Editör Kurulu, hakemlerden gelen raporlara göre makalenin, yayın için kabul edilmesine, reddedilmesine ya da gözden geçirilmek üzere yazara geri gönderilmesine karar verir.  Editör Kurulu, değerlendirme sürecinde, yazarın gözden geçirip geri yolladığı makalenin yayınlanıp yayınlanmayacağı kararını verme hakkına sahiptir. Çalışmanın yayını için ret seçeneği uygun görülürse, Makale yazarına, e-posta yoluyla veya Dergipark platform üzerinden bilgi verilecektir.


2.    Makaleyle birlikte yazar veya yazarlar, adını, unvanını, çalıştığı kurumu, açık adresini, kolay ulaşılabilecek iş ve cep telefonlarını, ORCID numaralarını, JEL kodlarını ve e-posta adreslerini belirten bir kapak yazısı yollamalıdır.

3.    Dergiye, makale gönderimi, hakemlik başvurusu https://dergipark.org.tr/car üzerinden yapılacaktır.

4.    KAB Dergisi, Türkçe ve İngilizce makaleleri kabul eder.

5.    Makale metnini içeren dosyada yazar adı ve kurumunu belli edecek herhangi bir ibare bulunmamalıdır.

6. Dergiye gönderilen makaleler öz ve kaynakça hariç asgari 5000 kelime olmalı ve 25 sayfayı aşmamalıdır. Makalelerdeki öz 150 kelimeden az ve 250 kelimeden fazla olmamalıdır. Öz, Türkçe makaleler için Türkçe ve İngilizce, İngilizce makaleler için İngilizce ve Türkçe şeklinde düzenlenmelidir.

7. Makalelerde Sayfa yapısı; Kenar Boşlukları; üst ve alt 4 cm, sağ ve sol 3 cm;  

8. Makale Başlığı; ortalanmış,büyük harfle, 12 punto, Times New Roman ve Kalın;

9. Metin; Times New Roman ve 11 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

10. Öz ve Abstract, Özet; 10 Punto, Times New Roman, italik, satır aralığı tek olmalı.

11. Anahtar Kelime; başlığı sola yaslanmış 10 Punto, Times New Roman ve Kalın; anahtar kelimeler ise 10 Punto, Times New Roman, Italik ve satır aralığı tek olmlalıdır.

12.  Makale içinde, Birincil ve İkincil başlıklar için numaralandırma kullanılmalıdır. Üçüncü veya diğer alt başlıklar için Birincil ve İkincil başlığa bağlı numaralandırma veya harf ile italik ve koyu olmayan başlık yapısı kullanılmalıdır. Giriş ve Sonuç için Başlık numarası kullanılmaz. Makale metninde, MS Office Word kullanımında metin içinde önce ve sonra boşlukları için değer kullanılmaz.

13.   Makalede dipnot ve kaynakça kullanımı birbiriyle uyumlu olmalıdır. Makale içinde, Publication Manual of American Psychological Association (APA-Metin içi dipnot) sistemini tercih eden yazar, kaynakçayı da yine APA sistemine uygun hazırlamalıdır. Makalede, Chicago of Manual Style (CMS-Metin Altı dipnot) usulünü kullanan yazar, kaynakçayı yine Chicago usulüne uyumlu olarak hazırlamalıdır. KAB Dergisi, dipnot ve kaynakça kullanımında APA yönteminin öncelikle kullanılmasını tercih eder.    

·Dipnot ve kaynakça kullanımı ile ilgili genel bilgi için bk.: http://uvt.ulakbim.gov.tr/sbvt/kurultay4/kurbanoglu.pdf

14. Makale yazım şekil esasları tablo olarak aşağıda belirtilmiştir;