BibTex RIS Kaynak Göster

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 3, 117 - 123, 01.09.2009

Öz

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (G.S.G.M)’nde çalışan spor uzmanlarının görüşleriyle yönetsel sorunlarının belirlenmesidir. Gereç ve Yöntemler: Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme yolu ile elde edilmiştir. Veriler betimsel ve içerik analiz yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. G.S.G.M örgütündeki spor uzmanları ile yapılan görüşmelerde, elde edilen verilerin çözümlenmesi sonucunda, spor uzmanları tarafından dile getirilen sorunlar kodlandıktan sonra, belli temalar altında toplanmıştır. Bulgular: Spor uzmanlarının görevlerini yaparken karşılaştıkları sorunlar dokuz ana tema altında toplanmış ve bu ana temalar alt boyutları ile belirlenmiştir:1) Örgütsel yapıya ilişkin sorunlar 2) Görev ve sorumluluklara ilişkin sorunlar 3) Yöneticinin yeterliliğine ilişkin sorunlar 4) İletişim ve koordinasyona ilişkin sorunlar 5)Yetki-sorumluluğa ilişkin sorunlar 6) Karar sürecine ilişkin sorunlar 7) Motivasyona ilişkin sorunlar 8) Ücrete ilişkin sorunlar 9) Örgütsel olanaklara ilişkin sorunlar. Sonuç: Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (G.S.G.M), Merkez ve Taşra örgütü olmak üzere tüm il ve ilçelerimizi kapsayan büyük bir örgüt yapısına sahiptir. Bu örgütün çeşitli kademelerinde görev yapan, iş görenler mevcuttur. 476 Kişi olarak göreve başlayan spor uzmanlarının, çeşitli nedenlerle sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Bu çalışmanın sonucunda, spor uzmanlarının yönetsel sorunlarının ortaya konulmuş olması, bu sorunların çözümüne dair atılacak olumlu bir adım olarak kabul edilebilir.Anahtar Kelimeler: Spor uzmanları; spor yöneticisi; yönetsel sorunlar

Determining the excutive problems of the sports experts working in the general management of youth and sports

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 3, 117 - 123, 01.09.2009

Öz

To determine the executive problems of the sports experts who work in
Youth and Sports General Management (GSGM) by their point of view. Material and Methods:
Qualitative research methodology is chosen for this research. Data are obtained by semi-structured
interview method. In the research typical situation sampling methods are used.Data are studied by
descriptive and content analysis methods. After analyzing the data which are obtained by participants,
the problems revealed, coded and grouped in definite topics. Results: The problems are faced
grouped under nine topics and defined by their sub-dimensions. 1)Problems related to organizational
structure 2) Problems related with tasks and responsibilities 3) Problems with qualification
of managers 4) Problems about communication and coordination 5) Problems about authorities and
responsibilities 6) Problems in decision making process 7) Problems about motivation 8) Problems
related with salaries 9) Problems about organizational means. Conclusion: G.S.G.M has a huge
organizational structure consisting of center and provincial organizations. There exist employees
and officers in various ranks of this organization. The number of the sports experts which have a
starting volume of 476 experts is decreasing day by day for kinds of reasons. There may be many
reasons for the decrease of this quantity. At the end of this research, revealing the executive problems
of the sports experts may be accepted as a positive step for solution of this problems

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA48YG75HU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Zuhal Kılınç Bu kişi benim

Müberra Çelebi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2009
Gönderilme Tarihi 1 Eylül 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kılınç, Z., & Çelebi, M. (2009). Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 4(3), 117-123.
AMA Kılınç Z, Çelebi M. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi. CBÜ BESBD. Eylül 2009;4(3):117-123.
Chicago Kılınç, Zuhal, ve Müberra Çelebi. “Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi 4, sy. 3 (Eylül 2009): 117-23.
EndNote Kılınç Z, Çelebi M (01 Eylül 2009) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4 3 117–123.
IEEE Z. Kılınç ve M. Çelebi, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi”, CBÜ BESBD, c. 4, sy. 3, ss. 117–123, 2009.
ISNAD Kılınç, Zuhal - Çelebi, Müberra. “Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4/3 (Eylül 2009), 117-123.
JAMA Kılınç Z, Çelebi M. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi. CBÜ BESBD. 2009;4:117–123.
MLA Kılınç, Zuhal ve Müberra Çelebi. “Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, c. 4, sy. 3, 2009, ss. 117-23.
Vancouver Kılınç Z, Çelebi M. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Spor Uzmanlarının Yönetsel Sorunlarının Belirlenmesi. CBÜ BESBD. 2009;4(3):117-23.