BibTex RIS Kaynak Göster

An Assessment of Poverty Eradication Programme (NAPEP) in Nigeria

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 13 - 28, 01.04.2015

Öz

Poverty situation in Nigeria has become so serious that in 2013 there were as many as 112 million
or 70.0% of the country’s population was living below poverty line. It has realized that poverty
anywhere is a threat to peace, security and prosperity everywhere hence the conscious efforts by
successive administrations in Nigeria to eradicate all forms of extreme poverty and hunger in a
country. In spite of these efforts to eradicate absolute poverty in the country, poverty incidence has
been on the rise. This study, therefore, attempted to assess NAPEP as a programme to eradicate
extreme poverty in the country. Personal interviews and documents were employed in data
collection. The data were analyzed using tables, simple percentages and spearman rank correlation.
The study showed among others, that NAPEP as a programme targeted at eradicating extreme
poverty has not been effective leading to a mixed bag of limited success and continuing
challenges. It was therefore, recommended that the programme should be re-examined and
possibly re-designed for effective performance instead of scrapping it.

Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 13 - 28, 01.04.2015

Öz

Nijerya’da 2013 yılı itibarıyla yoksulluk sorunu çok önemli bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Öyle ki 112 milyon kişi, bir diğer ifadeyle nüfusun %70’i yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Yoksulluk sorunu nerede olursa olsun barış, güvenlik ve refah olgularına karşı yöneltilen en önemli tehditlerden biridir. Bu bağlamda Nijerya hükümeti ülkedeki yüksek yoksulluk ve açlık problemine karşı bilinçli politikalar üretmektedir. Öte yandan Nijerya hükümetinin önlemlerine rağmen ülkedeki yoksulluk problemi azalmamakta; tam tersine gün geçtikçe artmaktadır. Bu çalışma, Nijerya’daki yoksullukla mücadele programı NAPEP’i değerlendirmeye yöneliktir. Çalışmanın verilerinin toplanmasında, yapılan röportajlardan ve belgelerden yararlanılmıştır. Veriler tablolar, basit yüzdeler ve Sperman’ın sıralama korelasyonu kullanılarak analiz edilmiştir. Bu çalışma, NAPEP programının Nijerya’daki yoksullukla mücadele sürecinde etkin sonuçlar sağlamaktan uzak olduğunu ortaya koymuştur. Sonuç olarak programın yeniden oluşturulması ve yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA68KF79TU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Adam Adem Anyebe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Anyebe, A. A. (2015). Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), 13-28.
AMA Anyebe AA. Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2015;5(1):13-28.
Chicago Anyebe, Adam Adem. “Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 2015): 13-28.
EndNote Anyebe AA (01 Nisan 2015) Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 1 13–28.
IEEE A. A. Anyebe, “Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, ss. 13–28, 2015.
ISNAD Anyebe, Adam Adem. “Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/1 (Nisan 2015), 13-28.
JAMA Anyebe AA. Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:13–28.
MLA Anyebe, Adam Adem. “Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, 2015, ss. 13-28.
Vancouver Anyebe AA. Nijerya’da Yoksullukla Mücadele Programı’na (NAPEP) İlişkin Bir Değerlendirme. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(1):13-28.