BibTex RIS Kaynak Göster

Balancing of a Sofa Assembly Line and Its Assessment by Simulation

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 95 - 120, 01.04.2015

Öz

The assembly line balancing is to group successive tasks into work stations as simultaneous as
possible by using various techniques to minimize idle times. One of these techniques is simulation.
Simulation technique is a functional method which provides the animation, analysis and
optimization of production systems.
The main objective of this study using the line balancing and simulation technique is to increase
the performance of the assembly line of study. In this research data gathered from furniture
factory’s sofa and soft group assembly line working in Kayseri Organized Industrial Zone. In this
study, primarily work stations are decreased by using ranked positional weight technique. After
that cycle time is decreased and products obtained from assembly line in a week is increased from
1159 to 1354. Thus it is accomplished to use workforce and machines more productive. A
simulation model for present and proposed lines is developed by ARENA software to ascertain the
outcomes reached. Consequently the results indicate that simulation method is useful for assembly
line balancing

Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 95 - 120, 01.04.2015

Öz

Montaj hattı dengeleme, atıl zamanları en küçüklemek için, bir birini izleyen görevlerin çeşitli teknikler kullanılarak, mümkün olduğunca eşit zamanlı iş istasyonları şeklinde gruplandırılmasıdır. Bu tekniklerden biri de benzetim tekniğidir. Benzetim tekniği, üretim sistemlerinin bilgisayar ortamında canlandırılmasına, analiz edilmesine ve en iyilenmesine olanak veren işlevsel bir yöntemdir. Bu çalışmanın temel amacı, hat dengeleme ve benzetim tekniklerini kullanarak, çalışmanın yapıldığı montaj hattının performansının artırılmasıdır. Çalışmada Kayseri OSB’nde mobilya üretimi yapan bir işletmede bulunan, kanepe ve oturma grubu döşeme hattından elde edilen veriler kullanılmıştır. Çalışma kapsamında öncelikle “konum ağırlıklı hat dengeleme yöntemi” ile iş istasyonu sayısı azaltılmıştır. Daha sonra çevrim süresi kısaltılmış ve bir haftalık sürede montaj hattından çıkan ürün sayısı 1159’dan 1354’e yükseltilmiştir. Böylece işgücünün ve makinelerin daha verimli kullanılmaları sağlanmıştır. Ulaşılan sonucun sınanabilmesi için ARENA yazılımı ile mevcut ve önerilen durumlar için benzetim modelleri hazırlanmıştır. Elde edilen bulgular, hat dengeleme çalışmalarında benzetim yöntemi kullanılmasının iyi bir yaklaşım olacağını göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA66ZD57ZK
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nalan Gülten Akın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akın, N. G. (2015). Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), 95-120.
AMA Akın NG. Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2015;5(1):95-120.
Chicago Akın, Nalan Gülten. “Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi Ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 2015): 95-120.
EndNote Akın NG (01 Nisan 2015) Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 1 95–120.
IEEE N. G. Akın, “Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, ss. 95–120, 2015.
ISNAD Akın, Nalan Gülten. “Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi Ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/1 (Nisan 2015), 95-120.
JAMA Akın NG. Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:95–120.
MLA Akın, Nalan Gülten. “Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi Ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, 2015, ss. 95-120.
Vancouver Akın NG. Kanepe Montaj Hattının Dengelenmesi ve Benzetim Yöntemi İle Sınanması. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(1):95-120.