BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Leader - Member Exchange on the Employee Performance on The Role of the Employees’ Perception of Organizational Justice

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 417 - 442, 01.09.2015

Öz

The purpose of this study can be expressed in two different ways. The first one is two find out the
effects of the leader - member exchange on employees organizational justice perception and
performances. The second one is to investigate whether or not if organizational justice plays a
mediation role on the relationship between leader-member exchange and employee performance.
In order to reach our goal, a study has been conducted with the participation of 471 school teachers
employed by 20 different schools that provide secondary educational level in Çorum. Results
reveal that leader-member exchange has positive and significant effect on organizational justice
dimensions (distributive, procedural, interpersonal and informational) and employee performance,
procedural, interpersonal and informational justice have positive and significant effect on
employee performance, also shows that procedural, interpersonal and informational justice have
full mediation role on the relationship that occur between leader-member exchange and employee
performance.

Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 417 - 442, 01.09.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı, lider-üye etkileşiminin çalışanların örgütsel adalet algıları ile performansları üzerindeki etkilerini belirlemek ve örgütsel adaletin, lider-üye etkileşimi ile işgören performansı arasındaki ilişkide aracılık rolünün bulunup bulunmadığını araştırmaktır. Bu amaçla Çorum’da bulunan orta öğretim seviyesindeki 20 farklı okulda görevli 471 öğretmenin katılımı ile bir çalışma yapılmıştır. Araştırma sonucunda; lider üye etkileşiminin, örgütsel adalet boyutlarını (dağıtım, işlemsel, kişilerarası, bilgisel) ve işgören performansını, işlemsel, kişilerarası ve bilgisel adaletin de işgören performansını anlamlı ve pozitif yönde etkilediği görülmüş, ayrıca işlemsel, kişilerarası ve bilgisel adaletin lider üye etkileşimi ile işgören performansı ilişkisinde tam aracılık rollerinin bulunduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA58TR44UY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hakan Turgut Bu kişi benim

İsmail Tokmak Bu kişi benim

M.Fikret Ateş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Turgut, H., Tokmak, İ., & Ateş, M. (2015). Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 417-442.
AMA Turgut H, Tokmak İ, Ateş M. Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2015;5(2):417-442.
Chicago Turgut, Hakan, İsmail Tokmak, ve M.Fikret Ateş. “Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 2 (Eylül 2015): 417-42.
EndNote Turgut H, Tokmak İ, Ateş M (01 Eylül 2015) Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 2 417–442.
IEEE H. Turgut, İ. Tokmak, ve M. Ateş, “Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, ss. 417–442, 2015.
ISNAD Turgut, Hakan vd. “Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/2 (Eylül 2015), 417-442.
JAMA Turgut H, Tokmak İ, Ateş M. Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:417–442.
MLA Turgut, Hakan vd. “Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, 2015, ss. 417-42.
Vancouver Turgut H, Tokmak İ, Ateş M. Lider-Üye Etkileşiminin İşgören Performansına Etkisinde Çalışanların Örgütsel Adalet Algılarının Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(2):417-42.