BibTex RIS Kaynak Göster

Institutionalization of Organized Industrial Estates in Turkey, Problems Encountered and Proposed Solutions

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 615 - 638, 01.09.2015

Öz

In the aim of the study is to determine the institutionalization degree of organized industrial estates
and to identify the faced problems and to develop solutions for these problems. By using survey
method, information about problems and institutionalization status of organized industrial estates
were obtained from managers of the active organized industrial estates. The problems of organized
industrial estates are related to the management structure, qualified staff, energy, transportation,
regulation and public improvements. Formalization, professionalism, accountability, transparency
and social responsibility have been identified as the factors about the institutionalization of
organized industrial estates in Turkey according to factor analysis. It could be argued that
organized industrial estates in Turkey have an institutional structure and they have
institutionalized. However, it could be said that organized industrial estates which operate in 80
cities of Turkey and more than one are in some cities are not at the same level of
institutionalization

Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 615 - 638, 01.09.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı, organize sanayi bölgelerinin kurumsallaşma durumlarını araştırmak ve karşılaştıkları sorunları tespit ederek çözüm önerileri geliştirmektir. Anket yöntemi ile Türkiye’de faaliyete geçmiş organize sanayi bölgesi yöneticilerinden organize sanayi bölgelerinin sorunları ve kurumsallaşma durumlarıyla ilgili bilgiler elde edilerek analiz edilmiştir. Organize sanayi bölgelerinin önemli sorunları; yönetim yapısı, nitelikli eleman tedariki, mevzuat, enerji, ulaşım ve imarla ilgilidir. Türkiye’de organize sanayi bölgelerinin kurumsallaşmasıyla ilgili yapılan faktör analizi sonucunda, formalleşme, profesyonelleşme, şeffaflık ve hesap verebilirlik, sosyal sorumluluk faktörleri, kurumsallaşmanın alt boyutları olarak tespit edilmiştir. Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin kurumsal bir yapıya kavuştukları ve kurumsallaştıkları ileri sürülebilir. Ancak Türkiye’nin 80 ilinde ve bazı ilçelerde birden fazla olan organize sanayi bölgelerinin kurumsallaşma düzeylerinin aynı seviyede olmadığı söylenebilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA97HA39DJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hasan Dağlar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Dağlar, H. (2015). Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 615-638.
AMA Dağlar H. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2015;5(2):615-638.
Chicago Dağlar, Hasan. “Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması Ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 2 (Eylül 2015): 615-38.
EndNote Dağlar H (01 Eylül 2015) Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 2 615–638.
IEEE H. Dağlar, “Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, ss. 615–638, 2015.
ISNAD Dağlar, Hasan. “Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması Ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/2 (Eylül 2015), 615-638.
JAMA Dağlar H. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:615–638.
MLA Dağlar, Hasan. “Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması Ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, 2015, ss. 615-38.
Vancouver Dağlar H. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurumsallaşması ve Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Önerileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(2):615-38.