BibTex RIS Kaynak Göster

Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 289 - 316, 01.09.2016

Öz

Bu çalışmada, hekimlerin mesleki bağlılık ve mesleki öz-yeterlik algılarının bilgi paylaşma davranışlarına etkisi araştırılmıştır. Ayrıca, mesleki bağlılık ve mesleki öz-yeterlik düzeylerinin açık ve örtük bilgilerin paylaşılmasına etkisinin farklılaşıp farklılaşmadığı da incelenmiştir. Bu amaçla, 251 dermatologdan elde edilen verilerle nicel bir araştırma yürütülmüştür. Araştırmanın sonuçlarına göre, hekimlerin mesleki bağlılık ve mesleki öz-yeterlilik algılarının bilgi paylaşma davranışlarını pozitif olarak etkilediği görülmüştür.Yine, hekimlerin mesleki bağlılık ve mesleki öz-yeterlik düzeylerinin açık bilgi paylaşma davranışlarını pozitif olarak etkilediği bulunmuştur. Örtük bilgilerin paylaşılmasında ise, mesleki bağlılığın pozitif etkisi bulunurken; mesleki öz-yeterlik algısının ise etkili olmadığı tespit edilmiştir.

The Effects of Occupational Commitment and Occopational Self-Efficacy on Knowlegde Sharing Behaviours

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 289 - 316, 01.09.2016

Öz

In this study, it has been investigated the effects of occupational commitment and perceived
occupational self-efficacy on knowledge sharing behaviours. In addition, the particular effects of
occupational commitment and occupational self-efficacy on explicit and tacit knowledge sharing
behaviours has also been separately examined. This investigation included the quantitative
analysis of the data gathered from 251 dermatologists. According to the results of the analysis,
dermatologist’ perceived occupational commitment and perceived occupational self-efficacy
positively affects their knowledge sharing behaviours. Moreover, dermatologist’ perceived
occupational commitment and perceived occupational self-efficacy, again, positively affects their
explicit knowledge sharing behaviours. Lastly, whereas their perceived occupational commitment
positively affects their tacit knowledge sharing behaviours, their perceived occupational selfefficacy
does not affect their tacit knowledge sharing behaviours.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA76HV33ZE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Aysun Çetin Bu kişi benim

Esra Erenler Bu kişi benim

Melike Şentürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çetin, A., Erenler, E., & Şentürk, M. (2016). Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(2), 289-316.
AMA Çetin A, Erenler E, Şentürk M. Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2016;6(2):289-316.
Chicago Çetin, Aysun, Esra Erenler, ve Melike Şentürk. “Mesleki Bağlılık Ve Mesleki Öz-Yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Eylül 2016): 289-316.
EndNote Çetin A, Erenler E, Şentürk M (01 Eylül 2016) Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 2 289–316.
IEEE A. Çetin, E. Erenler, ve M. Şentürk, “Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, ss. 289–316, 2016.
ISNAD Çetin, Aysun vd. “Mesleki Bağlılık Ve Mesleki Öz-Yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/2 (Eylül 2016), 289-316.
JAMA Çetin A, Erenler E, Şentürk M. Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:289–316.
MLA Çetin, Aysun vd. “Mesleki Bağlılık Ve Mesleki Öz-Yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016, ss. 289-16.
Vancouver Çetin A, Erenler E, Şentürk M. Mesleki Bağlılık ve Mesleki Öz-yeterlik Algısının Bilgi Paylaşma Davranışına Etkisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(2):289-316.