Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

Bölge Uzmanı ile Söyleşi / Interview with Regional Expert Bilinenin Ötesinde Bir Ülke: Japonya

Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 2, 1 - 22, 05.07.2018

Öz

Her şeyden önce şunu belirtmek gerekiyor: Bizim var olduğunu düşündüğümüz Japonya ile gerçek Japonya aynı ülke değil. Bizim aklımızdaki imaja göre Japonya; zengin, çalışkan insanlarla mucizeler yaratmış bir ülkedir. Dışarıdan ve algıya dayalı baktığımız vakit bunların hepsi doğru gözükmektedir. Fakat iyi kötü biraz okumuş yazmış insanların şunu sorması gerekmektedir: Japonya neden, ne zaman ve nasıl zengin oldu? Neden Japon kültürü güçlü? Bizim aklımızda muhayyel bir Japon imajı var ve biz sürekli buna öykünüyoruz. Bu hayali Japonya imajından yola çıkarak sürekli biz Japonlar gibi olabilseydik diyoruz. Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor: Biz Japonlar gibi olamayız ve Japonlar da bizim gibi olamazlar. Çünkü kültür anlayışımız farklıdır. Ben yaklaşık 25 yıldır Japonya ile ilgili çalışan bir kişi olarak Japon kültürü hakkında somut şeyler söyleyebilirim. İkebana, Japon bahçeleri veya Bonzai üzerinden konuşabilirim. Bizim anladığımız anlamdan çok farklı olan Geyşa kültüründen bahsedebilirim. Sadece bir spor olmayıp felsefi arka planı olan Sumo'dan ya da dinî arka planı olan Samurailar üzerine konuşabilirim. Japon kültürünü, bunlar ve dahası üzerinden konuşabiliriz. Fakat biz Türk kültürü üzerinden neler sayacağız?

Kaynakça

  • Söyleşi: Prof. Dr. Ali Merhan DÜNDAR Soran: Arş. Gör. Taner Sabancı Söyleşi Yapılan Tarih: 29 Mayıs 2018 Söyleşi Yapılan Yer: Ankara Üniversitesi Asya- Pasifik Araştırma ve Uygulama Merkezi (APAM), ANKARA
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Siyaset Bilimi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ali Merhan Dündar Bu kişi benim

Ali Merhan Dündar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Dündar, A. M., & Dündar, A. M. (2018). Bölge Uzmanı ile Söyleşi / Interview with Regional Expert Bilinenin Ötesinde Bir Ülke: Japonya. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi, 1(2), 1-22.

Doğu Asya Araştırmaları Dergisi (DAAD) I 2021 I abdurresit.karluk@hbv.edu.tr I

Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-No Derivatives 4.0 (CC BY-NC-ND 4.0) International License.