Olgu Sunumu
BibTex RIS Kaynak Göster

Bölge Uzmanı İle Söyleşi / Interview with Regional Expert Türkiye İle Benzer Kültür: Kore

Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 1, 119 - 143, 22.01.2019

Öz

Türkiye’den bakıldığında, Kore toplumu bizim geleneksel yapımızdan çok farklı değildir. Çünkü 5. yüzyıl Goguryeo dönemi Kore kaynaklarında beraber yaşadığımıza dair az da olsa kayıtlar vardır. Dolayısıyla 5. yüzyıldan günümüze kadar bazı ortak değerler yaşaya gelmiştir diyebiliriz. Batı’nın tanımlamasıyla Doğu kültürü sınıflamasına hem Kore hem de Türkiye örf ve adetler bakımından girmektedir. Örnek verecek olursak, büyüklere saygı ve hiyerarşi, toplumsal yapının düzenlenmesi, dayanışmacı yapı özellikleri vs. Türkiye ve Kore’de aynıdır. Fakat uygulamada bazı farklılıklar da mutlaka vardır. 

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF), ANKARA
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyoloji
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mahmut Ertan Gökmen

Yayımlanma Tarihi 22 Ocak 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gökmen, M. E. (2019). Bölge Uzmanı İle Söyleşi / Interview with Regional Expert Türkiye İle Benzer Kültür: Kore. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi, 2(1), 119-143.

Doğu Asya Araştırmaları Dergisi (DAAD) I 2021 I abdurresit.karluk@hbv.edu.tr I

Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-No Derivatives 4.0 (CC BY-NC-ND 4.0) International License.