Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

YAYIN TANITIMI / BOOK REVIEW My Country and My People

Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 1, 144 - 157, 22.01.2019

Öz

Günümüzde yükselen güçlerin coğrafyası haline gelen Doğu Asya’nın tartışmasız en güçlü ülkelerinden biri Çin’dir. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine, üçüncü büyük ordusuna sahip olan Çin köklü medeniyetinin bıraktığı mirası da iyi bir şekilde kullanmakta ve dikkatleri üzerine çekmektedir. Çin’in 2000 yılı aşkın süredir varlığını sürdüren bir medeniyete sahip olması, bu gelişimini Batılı ülkelerin gelişimiyle bir tutmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını ortaya koymaktadır.  Nitekim Çin ve Çinli kavramı Batı’daki gibi bir ulus-devlet birikiminden ortaya çıkmamış, asırlar boyunca süren bir tarihi ve sosyolojik birikimin neticesinde oluşmuştur. Zira Lin Yutang eserine Konfüçyüs’ten yaptığı şu alıntı ile başlamıştır: 

‘’ Hakikat insan tabiatından ayrı olarak düşünülemez. Şayet hakikat olarak değerlendirilen şey insan doğasından ayrıksa o şey aslında hakikatin kendi olmayabilir.’’ (Yutang, 1936) 

Kaynakça

  • My Country and My People, Yazar: Lin Yutang, The Windmill Press, Britain, 1936, 363 sayfa
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyoloji
Bölüm Kitap Tanıtımı
Yazarlar

Aybala Lale

Aybala Lale

Yayımlanma Tarihi 22 Ocak 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Lale, A., & Lale, A. (2019). YAYIN TANITIMI / BOOK REVIEW My Country and My People. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi, 2(1), 144-157.

Doğu Asya Araştırmaları Dergisi (DAAD) I 2021 I abdurresit.karluk@hbv.edu.tr I

Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-No Derivatives 4.0 (CC BY-NC-ND 4.0) International License.