BibTex RIS Kaynak Göster

KAMU SEKTÖRÜNDE İÇ DENETİMİN DEĞİŞEN ROLÜ

Yıl 2011, Sayı: 8, 9 - 13, 13.07.2016

Öz

Dünyada ve ülkemizde yaşanan hızlı değişim ortamında Kurumların iç denetim birimlerinden beklentileri de değişmektedir. Kontrol odaklı denetim rolünden, Kuruma katma değer sağlayan bir iç denetim fonksiyonuna geçiş artık iç denetim birimlerimiz için bir zorunluluk haline gelmiştir.
Bu bağlamda dönemsel ve rutin denetim plan ve programına dayanan denetim anlayışı yerini Kurumun risk yönetim etkinliği ve verimliliğine yönelik güvence veren, risk odaklı bir denetim fonksiyonuna bırakmaktadır. Denetimin söz konusu geçişte değişen rolüne uygun şekilde gelişimini sürdürmesine yönelik gerekli stratejik ve yapısal dönüşüm iç denetim birimlerimiz tarafından hayata geçirilecektir. Kurumların risk yönetim olgunluğu, etkin iç ve dış denetim koordinasyonu denetim birimlerimizin değişen rollerinde önemli unsurlar olarak önümüze çıkmaktadır. PwC tarafından 40 ülkede yapılan küresel iç denetim anketi söz konusu değişimin ve değişen iç denetim rolünün yansımalarını analiz etmemize imkan vermektedir.

Yıl 2011, Sayı: 8, 9 - 13, 13.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA48JR68EJ
Bölüm Makale
Yazarlar

İşıl Kırdı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Kırdı, İ. (2016). KAMU SEKTÖRÜNDE İÇ DENETİMİN DEĞİŞEN ROLÜ. Denetişim(8), 9-13.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.