BibTex RIS Kaynak Göster

THE ECOSYSTEMS OF NORTH EASTERN ANATOLIA

Yıl 1985, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.1985

Öz

Kuzeydoğu Anadolu'nun Ekosistemleri

Ormancılık Araştırma Enstitusu tarafından desteklenen bu araştırmada, Kuzeydoğu Anadolu’nun önce genel ekolojik şartları değerlendirilmiş ve bilahare bu ekolojik şartlara göre bölgedeki ormanlar çok nemli, nemli ılıman yayvan yapraklı nemli soğuk iğne yapraklı, nemli-yan nemli karasal soğuk iğne yapraklı (sarıçam) kuru orman-çalı olmak üzere dört ayrı ekosisteme, ot örtüsü ile kaplı alanlar da step, dağ stepi, uzun boylu cayır (step çayırları), subalpin ve alpin çayırları halinde dört ekosisteme, orman örtüsünün tahrip edildiği alanlar antropojen step ekosistemine dahil edilmiştir. Doğal dengenin genellikle tamamen bozulması sonucu yüzeye çıkan tuzlu-alkali Oligosen depolarının bulunduğu sahalar ve kuvvetli alkalen reaksiyon gösteren ayrışmış ultrabaziklerin ve/veya ofiyolitlerin bulunduğu alanlar, jeosistemler olarak ayırt edilmiştir.

Ayrıca, bu araştırma ile Kuzeydoğu Anadolu'nun vejetasyon formasyonları ana çizgileri ile sınıflandırılmış, orman ekosistemlerine tekabül eden orman yetişme bölgelerinin tespit edilmesi ile de ormancılık faaliyetlerine özellikle ağaçlandırma re erozyonu kontrol çalışmalarına ışık tutulmuştur.

The ecosystems of north eastern Anatolia

Yıl 1985, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.1985

Öz

The study area which is named north-eastern Anatolian region is bounded by the Black Sea on the north, the Rize-Erzurum line on the west, the southern section of the Aras river watershed basin on the south, and by the USSR border with Turkey on the east. In other words, the study area covers the north-eastern region of Turkey. The region also covers both the subregion of the Eastern Black Sea of Black Sea Region and the subregion of Erzurum Kars of the Eastern Anatolia Region.

The aims of the study is to classify and to evaluate the ecosystems and/or habitats, and is to recognize the afforestation and reforestation activities, and to realize the optimum growing habitats for trees and some shrubs.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Atalay, Mehmet Tetik, Özer Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1985
Gönderilme Tarihi 2 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, İ. A. M. T. Ö. (1985). The ecosystems of north eastern Anatolia. Ege Coğrafya Dergisi, 3(1).