BibTex RIS Kaynak Göster

Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi

Yıl 2016, Cilt: 12 Sayı: 1, 75 - 85, 05.08.2016
https://doi.org/10.22392/egirdir.246325

Öz

Bu araştırmada, Antalya ili su ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Eylül 2014 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılan çalışmada, önceden belirlenen sorular, tesadüfi olarak belirlenen bireylere soru–cevap şeklinde uygulanmıştır. Anket, tesadüfi olarak seçilen 663’ü kadın ve 702’si erkek olmak üzere 1365 bireye uygulanmıştır. Ankete katılan bireyler arasında 31-40 (%29,15) yaş grubu en fazla oranda tespit edilmiştir. Araştırmaya katılan bireylerin meslek grupları içerisinde %25,42 en fazla oranla serbest meslekle uğraştıklarını belirtmişlerdir. Katılımcıların %34,72’sinin üniversite, %31,72’sinin ilkokul, %23,08’inin lise ve %10,48’inin ortaokul mezunu olduğu saptanmıştır. Katılımcıların %43,67’sinin iki haftada bir gün su ürünleri tükettiği ve %80,0’ninin taze ürünleri tercih ettiği görülmüştür. Ankete katılan bireylerin %46,96’sı ekonomik ve pratik olduğu için tavuğu tercih ettiklerini belirtmişlerdir. Bunu %36,12’lik bir oranla kırmızı et ve %16,92 ile balık eti izlemiştir. Araştırmamızda su ürünleri tüketimini olumsuz etkileyen faktörlerin başında tüketim alışkanlığının olmaması (%43,45) katılımcılar tarafından belirtilmiştir

The Determination Of Habit Of Seafood Consumption Of The Antalya Province

Yıl 2016, Cilt: 12 Sayı: 1, 75 - 85, 05.08.2016
https://doi.org/10.22392/egirdir.246325

Öz

In this research, it was aimed to determine habits of seafood consumption in the Antalya province. In the research between September 2014-August 2015, predetermined questions were applied to randomly determined people as question-answer. The survey was applied to totally 1365 randomly selected people, 663 women and 702 men. People who took the survey were mostly in the age range of 31-40 (29.15%). 25.42% of the participants of survey were self-employed between all occupational groups. 34.72% of the participants were graduated from a university, 31.72% of the participants were graduated from a primary school, 23.08% of the participants were graduated from a high school and 10.48% of the participants were graduated from secondary school. 43.67% of the participants consumed a seafood 1 day in 2 weeks and 80% of them preferred fresh seafood. 46.96% of the participants stated that they prefer chicken meat because of economic and pratic and 36.12% meat and 16.92% fish meat. In the research it was stated by the participants that the first factor affecting seafood consumption negatively was the lack of consumption habit (43.45%)

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53PK48PJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Merve Arslan Bu kişi benim

Levent İzci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Arslan, M., & İzci, L. (2016). Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 12(1), 75-85. https://doi.org/10.22392/egirdir.246325
AMA Arslan M, İzci L. Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. SDU-JEFF. Ağustos 2016;12(1):75-85. doi:10.22392/egirdir.246325
Chicago Arslan, Merve, ve Levent İzci. “Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 12, sy. 1 (Ağustos 2016): 75-85. https://doi.org/10.22392/egirdir.246325.
EndNote Arslan M, İzci L (01 Ağustos 2016) Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 12 1 75–85.
IEEE M. Arslan ve L. İzci, “Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi”, SDU-JEFF, c. 12, sy. 1, ss. 75–85, 2016, doi: 10.22392/egirdir.246325.
ISNAD Arslan, Merve - İzci, Levent. “Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 12/1 (Ağustos 2016), 75-85. https://doi.org/10.22392/egirdir.246325.
JAMA Arslan M, İzci L. Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. SDU-JEFF. 2016;12:75–85.
MLA Arslan, Merve ve Levent İzci. “Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 12, sy. 1, 2016, ss. 75-85, doi:10.22392/egirdir.246325.
Vancouver Arslan M, İzci L. Antalya İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. SDU-JEFF. 2016;12(1):75-8.

Cited By









TÜRKİYE’DE HANEHALKLARININ BALIK TÜKETİM HARCAMALARI: LOGIT VE MULTINOMIAL LOGIT YAKLAŞIMLARI
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Onur DEMİREL
https://doi.org/10.30798/makuiibf.804060


Students' Opinions and Attitudes about Retail Aquarium Stores
Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
Baki AYDIN
https://doi.org/10.35229/jaes.632165