BibTex RIS Kaynak Göster

Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 7 - 14, 08.01.2004

Öz

Bu çalışmada, Ağlasun Deresi üzerinde seçilen 3 istasyondan Nisan1995-Mart 1996 tarihleri arasında epilitik alg örnekleri toplanmış ve su numuneleri alınmıştır. İncelemeler sonucunda epilitik alglerden 75 takson tespit edilmiştir. Her istasyon için epilitik alglere göre su kalitesi tayini yapılmış ve istasyonlarda belirlenen taksonların sıklık ve baskınlıkları belirlenmiştir. Fizikokimyasal verilere göre de su kalitesi tayini yapılmış ve her iki indekse göre de akarsuda iki farklı su kalitesi basamağı tespit edilmiştir. 1. istasyon epilitik alglere göre I. su kalite seviyesinde, 2. ve 3. istasyonda I-II. su kalite seviyesinde belirlenmiştir. Fizikokimyasal parametrelere göre 1. İstasyon I-II. su kalite seviyesinde, 2. ve 3. istasyonlar ise II. su kalite seviyesinde tespit edilmiştir. Epilitik alglere uygulanan saprobi indeks sonuçları fizikokimyasal verilere göre iyi yönde yarım su kalitesi basamağı sapma göstermiştir. Ayrıca her istasyonda epilitik alg çeşitliliği hesaplanmıştır. Çeşitlilik değerleri de su kalitesi ile bağlantılıdır ve kirlilik arttıkça çeşitlilik azalmıştır

Determination of water quality of Ağlasun stream according to physicochemical parameters and epilithic algae

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 7 - 14, 08.01.2004

Öz

In this study, water and algae samples were collected from 3 stations selected between April 1995March 1996 along the Ağlasun stream. 75 epilithic algae taxa were identified from the material. Water quality of each stations according to the epilithic algae, also frequency and dominancy of identified species were determined. Furthermore determination of water quality was also made using physicochemical parameters and for both index values two different levels of water quality in the stream were found. First station grouped into the 1st water quality level, while other two were in the 1st and 2nd levels according to epilithic algae. Acccording to the physicochemicals, Station I was in 1st and2nd levels. other stations being in the 2nd level. Saprobi index results obtained from epilithic algae were observed to differ at half water quality level as compared to those from physicochemical data. All stations showed significant degree of alga diversity. This diversity is linked to the water quality and diversity is reduced with the pollution level

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53YB28MM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Kalyoncu Bu kişi benim

Murat Barlas Bu kişi benim

Ömer Osman Ertan Bu kişi benim

Hatice Gülboy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 8 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kalyoncu, H., Barlas, M., Ertan, Ö. O., Gülboy, H. (2004). Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2(2), 7-14.
AMA Kalyoncu H, Barlas M, Ertan ÖO, Gülboy H. Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi. SDU-JEFF. Ağustos 2004;2(2):7-14.
Chicago Kalyoncu, Hasan, Murat Barlas, Ömer Osman Ertan, ve Hatice Gülboy. “Ağlasun Deresi’nin Su Kalitesinin Fizikokimyasal Parametrelere Ve Epilitik Alglere göre Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 2004): 7-14.
EndNote Kalyoncu H, Barlas M, Ertan ÖO, Gülboy H (01 Ağustos 2004) Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2 2 7–14.
IEEE H. Kalyoncu, M. Barlas, Ö. O. Ertan, ve H. Gülboy, “Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi”, SDU-JEFF, c. 2, sy. 2, ss. 7–14, 2004.
ISNAD Kalyoncu, Hasan vd. “Ağlasun Deresi’nin Su Kalitesinin Fizikokimyasal Parametrelere Ve Epilitik Alglere göre Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2/2 (Ağustos 2004), 7-14.
JAMA Kalyoncu H, Barlas M, Ertan ÖO, Gülboy H. Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi. SDU-JEFF. 2004;2:7–14.
MLA Kalyoncu, Hasan vd. “Ağlasun Deresi’nin Su Kalitesinin Fizikokimyasal Parametrelere Ve Epilitik Alglere göre Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, 2004, ss. 7-14.
Vancouver Kalyoncu H, Barlas M, Ertan ÖO, Gülboy H. Ağlasun Deresi’nin su kalitesinin fizikokimyasal parametrelere ve epilitik alglere göre belirlenmesi. SDU-JEFF. 2004;2(2):7-14.