BibTex RIS Kaynak Göster

Physico-chemical and bacteriologic features on Sarıçam Stream which is a branch of the Seyhan River

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 51 - 58, 08.01.2004

Öz

This research was carried out to determine the levels of some water quality parameters of Sarıçam Stream an important branch of the Seyhan River in Adana region. The aim of the study was to investigate the physical, chemical and bacteriological water quality parameters and record monthly variations of these parameters in Sarıçam Stream. Water quality parameters like DO, pH, temparature, conductivity, COD, BOD5, ammonia-nitrogen, nitrate-nitrogen, nitrite -nitrogen, sulphate, phosphate and fecal and total coliform bacterial colonies were measured during the study. Results showed that Sarıçam Stream highly polluted with domestic and industrial wastes and lost its natural water charecteristics. It was also existant that major lifelines of the stream was in retreat specifically during summer and high amount of sewage intake into the stream was detected

Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 51 - 58, 08.01.2004

Öz

Bu araştırma, Adana bölgesinde, Seyhan Nehri’nin önemli kollarından biri olan Sarıçam Deresi’nin bazı su kalitesi özelliklerinin düzeyinin belirlenmesi için gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın amacı, Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik yönden kirliliğinin araştırılarak kirlilik parametrelerinin aylık değişimlerini incelemektir. Çalışma süresince çözünmüş oksijen, pH, sıcaklık, elektriksel iletkenlik, KOİ, BOİ5, amonyak azotu, nitrat azotu, nitrit azotu, sülfat, fosfat, fekal ve toplam koliform gibi su kalite parametreleri araştırılmıştır. Sonuçta Sarıçam Deresi’nin evsel ve endüstriyel atıklarla yoğun olarak kirletildiği, doğal su özelliğini tümüyle kaybettiği bulunmuştur. Özellikle yaz aylarında derenin ana kaynağını oluşturan su sızıntılarının büyük bir bölümünün kuruduğu ve dereye büyük ölçüde kanalizasyon karıştığı saptanmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53YN36SY
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arzu Özlüer Hunt Bu kişi benim

Ercan Sarıhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 8 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Hunt, A. Ö., & Sarıhan, E. (2004). Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2(2), 51-58.
AMA Hunt AÖ, Sarıhan E. Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri. SDU-JEFF. Ağustos 2004;2(2):51-58.
Chicago Hunt, Arzu Özlüer, ve Ercan Sarıhan. “Seyhan Nehri’nin kollarından Birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin Fizikokimyasal Ve Bakteriyolojik özellikleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 2004): 51-58.
EndNote Hunt AÖ, Sarıhan E (01 Ağustos 2004) Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2 2 51–58.
IEEE A. Ö. Hunt ve E. Sarıhan, “Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri”, SDU-JEFF, c. 2, sy. 2, ss. 51–58, 2004.
ISNAD Hunt, Arzu Özlüer - Sarıhan, Ercan. “Seyhan Nehri’nin kollarından Birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin Fizikokimyasal Ve Bakteriyolojik özellikleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2/2 (Ağustos 2004), 51-58.
JAMA Hunt AÖ, Sarıhan E. Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri. SDU-JEFF. 2004;2:51–58.
MLA Hunt, Arzu Özlüer ve Ercan Sarıhan. “Seyhan Nehri’nin kollarından Birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin Fizikokimyasal Ve Bakteriyolojik özellikleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, 2004, ss. 51-58.
Vancouver Hunt AÖ, Sarıhan E. Seyhan Nehri’nin kollarından birini oluşturan Sarıçam Deresi’nin fizikokimyasal ve bakteriyolojik özellikleri. SDU-JEFF. 2004;2(2):51-8.