BibTex RIS Kaynak Göster

MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

İşletmelerin başarısı dış müşterilerin memnunluğu ile birlikte, iç müşteriler dediğimiz çalışanların da memnun edilmesine bağlı olmaktadır. Çalışanları memnun etmek ise onların gereksinimlerini ve beklentilerini ortaya çıkararak karşılanmasından geçmektedir. Gereksinim ve beklentiler karşılanırsa kişi motive olur. Çalışanların bir beklentileri olduğu gibi işverenlerin de çalışanlardan belirli beklentileri olmaktadır. Işverenler önce bu beklentileri ortaya koyarlar ve bu beklentilerin ne düzeyde gerçekleştiğini bilmek isterler. Performans değerlendirme bu anlamda işveren için iyi bir araç olmaktadır. Performans değerlendirme bir taraftan işletmenin ulaşmak istediği amaca ne ölçüde ulaştığını ortaya koyar, diğer taraftan çalışanların motive edilmesinde belirleyici olur. Bu çalışmanın amacı örnek olay yöntemi ile ele alınan işletmede ne tür bir performans değerlendirme metodunun uygulandığı, değerlendirmede hangi aşamaların izlendiği, performans değerlendirmenin çalışan motivasyonunda nasıl bir önayak olduğu ve çalışan performansını ne düzeyde etkilediğini ortaya koymaktır.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şahin Ekber

Gülnar Mirzayeva

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ekber, Ş., & Mirzayeva, G. (2016). MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, 4(1).
AMA Ekber Ş, Mirzayeva G. MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. Temmuz 2016;4(1).
Chicago Ekber, Şahin, ve Gülnar Mirzayeva. “MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4, sy. 1 (Temmuz 2016).
EndNote Ekber Ş, Mirzayeva G (01 Temmuz 2016) MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4 1
IEEE Ş. Ekber ve G. Mirzayeva, “MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI”, Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Ekber, Şahin - Mirzayeva, Gülnar. “MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4/1 (Temmuz 2016).
JAMA Ekber Ş, Mirzayeva G. MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4.
MLA Ekber, Şahin ve Gülnar Mirzayeva. “MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Ekber Ş, Mirzayeva G. MOTIVASYON YÖNÜMLÜ PERFORMANS DEĞERLENDIRME-ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4(1).