BibTex RIS Kaynak Göster

İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

Kredi derecelendirme faaliyeti, borç yükümlülüğünü üstlenen işletmelerin borcunu zamanında ödeyip ödeyememe gücünün notlandırılması işlemidir. Ayrıca, derecelendirme faaliyeti sonucunda verilen not bir görüşü, düşünceyi veya bir ifadeyi temsil eder. Kredi derecelendirme ihtiyacını doğuran sebeplerden biri, fon sağlayanlar ile fona ihtiyacı olanlar arasındaki ilişkilerin daha şeffaf, anlaşılır ve güvenilir hale getirme isteğidir. Bilgi ekonomisinin hakim olduğu bir dönemde bilişim işletmelerinin ekonomik büyümeye önemli katkı sağladıkları düşünülebilir. Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği(TÜBİSAD)’ın hazırlamış olduğu “Atılım Stratejisi-2023” raporuna göre, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini gerçekleştirebilmesi için bilgi ve iletişim teknolojileri sektörüne (BİTS) gereken önemi vermesi gerekir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, 2010-2014 yıllarında Borsa İstanbul(BİST) Bilişim Endeksi’ne kote olmuş 13 işletmenin çok kriterli karar verme yöntemlerinden birisi olan Promethee analizini kullanarak kredi notlarını belirlemeye çalışmaktır. 

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm İktisadi ve İdari Bilimlerini İlgilendiren Meslekler Editörleri
Yazarlar

Sibel Fettahoğlu

Mustafa Dönmez Bu kişi benim

Sholpan Kazhı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Fettahoğlu, S., Dönmez, M., & Kazhı, S. (2016). İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, 4(1).
AMA Fettahoğlu S, Dönmez M, Kazhı S. İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. Temmuz 2016;4(1).
Chicago Fettahoğlu, Sibel, Mustafa Dönmez, ve Sholpan Kazhı. “İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4, sy. 1 (Temmuz 2016).
EndNote Fettahoğlu S, Dönmez M, Kazhı S (01 Temmuz 2016) İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4 1
IEEE S. Fettahoğlu, M. Dönmez, ve S. Kazhı, “İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama”, Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Fettahoğlu, Sibel vd. “İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4/1 (Temmuz 2016).
JAMA Fettahoğlu S, Dönmez M, Kazhı S. İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4.
MLA Fettahoğlu, Sibel vd. “İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Fettahoğlu S, Dönmez M, Kazhı S. İşletmelerde Kredi Derecelendirme: Borsa İstanbul Bilişim Endeksi Üzerine Bir Uygulama. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4(1).