Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi

Yıl 2016, Cilt: 32 Sayı: 2, 0 - 0, 01.09.2016

Öz

Kuruluşlar geleceğe yön vermek ve belirlenen hedeflere ulaşmak için öncelikle kendilerini tanımalıdırlar. Kendilerinin tanımaları için kullanılacak tekniklerden bir tanesi Swot analizidir. Swot analizi ile kendilerinin güçlü ve zayıf yönlerini tanıma, ayrıca çevrelerinden gelebilecek fırsat ve tehditleri değerlendirme şansları vardır. Bu çalışmanın ilk aşamasında Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün mevcut durumunun belirlenmesi adına Swot analizi yapılmıştır. Swot analizinde ilgili faktörlerin belirlenmesi için Delphi tekniği kullanılmıştır. Daha sonra belirlenin faktörler Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) tekniği ile analiz edilerek en önemli Swot faktörleri ve gerekli stratejiler tespit edilmiştir. Bölümün kendini daha iyiye götürebilmesi için daha çok zayıflıklarını geliştirmesi gerektiği kanısı ortaya çıkmıştır. Konu ile ilgili strateji önerileri yapılmıştır.

Kaynakça

  • Referans1
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feyza Gürbüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 32 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gürbüz, F. (2016). Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 32(2).
AMA Gürbüz F. Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Eylül 2016;32(2).
Chicago Gürbüz, Feyza. “Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği Ile Belirlenerek Ahp Ile Analizi”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32, sy. 2 (Eylül 2016).
EndNote Gürbüz F (01 Eylül 2016) Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32 2
IEEE F. Gürbüz, “Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 32, sy. 2, 2016.
ISNAD Gürbüz, Feyza. “Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği Ile Belirlenerek Ahp Ile Analizi”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32/2 (Eylül 2016).
JAMA Gürbüz F. Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2016;32.
MLA Gürbüz, Feyza. “Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği Ile Belirlenerek Ahp Ile Analizi”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 32, sy. 2, 2016.
Vancouver Gürbüz F. Stratejik Planlama için Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün Swot Faktörlerinin Delphi Tekniği ile Belirlenerek Ahp ile Analizi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2016;32(2).

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.