BibTex RIS Kaynak Göster

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİN AVUSTRALYA’DA DOĞURDUĞU SONUÇLAR

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 1, 47 - 54, 15.06.2016

Öz

Tarihî olayların aktörleri, bu olaylara damgasını vurmuş kahramanlardır. Her olayın kahramanları vardır. Tarihî olaylar kahramanları, kahramanlar da tarihî olayları hatırlatır. Malazgirt Savaşı’nın Alparslan’ı, İstanbul’un fethinin Fatih Sultan Mehmet’i, Plevne’nin Gazi Osman Paşa’yı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Mustafa Kemal Paşa’yı hatırlatması gibi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda çok önemli bir yere sâhip olan Çanakkale Cephesi, diğer ülkeler için de ayrı bir yere sâhiptir. Bu cephenin sonucu, henüz millet olma şuurunu kazanmamış veya herhangi bir devletin sömürgesi olan ülkelerin benliklerini elde etmelerine sebep olmuştur. Bu ülkelerden biri de Avustralya’dır.

Çanakkale Cephesi’nde yaşanan sıradan bir olay ve Çanakkale Savaşı sebebiyle Avustralya’da meydana gelen küçük bir vak’a Avustralya’ya kimlik kazandırmıştır.

THE FIRST WORLD WAR, AS A CONSEQUENCE OF THE BATTLE OF ÇANAKKALE IN AUSTRALIA

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 1, 47 - 54, 15.06.2016

Öz

Actors of historical events, these events are marked heroes. Each event has a hero. Historical events, heroes, heroes or historical events are remembered. Alparslan Malazgirt War, the conquest of Istanbul by Fatih Sultan Mehmet, Pleven's Gazi Osman Paşa, the Republic of Turkey, Mustafa Kemal Pasha as a reminder.

The establishment of the Republic of Turkey, which has a very important place in the Çanakkale Front, for other countries also have a separate place. The result of this front, has yet to gain consciousness of being a nation, or any of the countries of the colonial state was responsible for obtaining self. This is one of the countries Australia.

Gallipoli frontier and the Çanakkale battles that take place in an ordinary event occurred in Australia due to Australian identity has earned a little time.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Fahri Taş

Yayımlanma Tarihi 15 Haziran 2016
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Taş, N. F. (2016). BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİN AVUSTRALYA’DA DOĞURDUĞU SONUÇLAR. Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(1), 47-54.