BibTex RIS Kaynak Göster

Drying Behaviour of Sunflower Seeds in Infrared Dryer and Fitting Analysis to Drying Models

Yıl 2015, Cilt: 27 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.2015

Öz

In this study, infrared drying characteristic of sunflower seeds was investigated. The drying experiments were performed in the infrared dryer and in the temperature range of 50-80 °C. It was determined that all the drying process of sunflower seeds occurred in the falling rate period. The values of diffusion coefficient at the temperatures studied were calculated as 1.109x10-10, 1.118x10-10, 1.162x10-10, 1.333x10-10 m2/s. The experimental moisture ratio values were compared with theoretical drying equations (Newton, Page, and Diffusion) commonly used in literature. As a result, it was found that the most available model for the infrared drying was Diffusion model

Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi

Yıl 2015, Cilt: 27 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.2015

Öz

Bu çalışmada, ayçiçeği tohumlarının infrared kuruma karakteristiği incelendi. Kurutma deneyleri laboratuar tipi bir infrared kurutucuda 50-80 °C sıcaklık aralığında yürütüldü. Deneysel verilerden ayçiçeği tohumu örneklerinin azalan hız periyodunda kuruduğu belirlendi. Çalışılan sıcaklıklardaki difüzyon katsayısı değerleri 1.109x10-10, 1.118x10-10, 1.162x10-10, 1.333x10-10 m2/s olarak hesaplandı. Deneysel nem oranı değerleri literatürde yaygın olarak kullanılan teorik kuruma denklemleriyle (Newton, Page ve Difüzyon) kıyaslandı. Sonuç olarak, difüzyon modelinin ayçiçeği tohumlarının infrared kurumasını en iyi temsil ettiği sonucuna ulaşıldı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA55BG27CR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Kalender Bu kişi benim

Cevdet Akosman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2015
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kalender, M., & Akosman, C. (2015). Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 27(1), 51-56.
AMA Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 2015;27(1):51-56.
Chicago Kalender, Mehmet, ve Cevdet Akosman. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27, sy. 1 (Mart 2015): 51-56.
EndNote Kalender M, Akosman C (01 Mart 2015) Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27 1 51–56.
IEEE M. Kalender ve C. Akosman, “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”, Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 27, sy. 1, ss. 51–56, 2015.
ISNAD Kalender, Mehmet - Akosman, Cevdet. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 27/1 (Mart 2015), 51-56.
JAMA Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;27:51–56.
MLA Kalender, Mehmet ve Cevdet Akosman. “Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı Ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi”. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 27, sy. 1, 2015, ss. 51-56.
Vancouver Kalender M, Akosman C. Infrared Kurutucuda Ayçiçeği Tohumlarının Kuruma Davranışı ve Kuruma Modellerine Uyum Analizi. Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2015;27(1):51-6.