BibTex RIS Kaynak Göster

Production, Partial purification and Characterization of Endoglucanase Produced by Bacillus sp. P-5 Isolated from K.Maraş Soils

Yıl 2015, Sayı: 11, 11 - 20, 01.12.2015

Öz

Bacillus sp. P-5 isolated from orchard soils. The maximum
cellulolitic activity was obtained at 35oC, pH 8.0 as the strain showed enzyme
synthesis in between pH 6.0-10.5. With the SDS-Page analysis of the enzyme, a
single band was obtained around 66 kDa. Maximum activity of the P-5 was
obtained in between pH 6.5 and pH 8.0. Maximum relative activity of the
enzyme presented was 55oC. Up to 45oC, the enzyme presented a
thermostability with an average 85% remaining activity. While HgCl2 produced
a strong inhibition on enzyme, the other chemicals did not produced a serious
inhibition. The resistance to detergents and some chemicals makes P-5
endoglucanase potential tool for paper pulp, detergent and bipethanol
production industries

Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu

Yıl 2015, Sayı: 11, 11 - 20, 01.12.2015

Öz

Bacillus sp. P-5 bahçe topraklarından izole edilmiştir. Suş, pH 6.0 ile 10.5
arasında enzim sentezi gerçekleştirirken maksimum selülolitik aktivite 35oC
sıcaklıkta pH 8.0 de gözlenmiştir. Enzimin SDS-PAGE analizi ile 66 kDa
ağırlığında bir bant elde edilmiştir. P-5 enziminin maksimum aktivitesi pH 6.5 ile
pH 8.0 arasında tespit edilmiştir. Maksimum rölatif aktivite ise 55oC’de
bulunmuştur. Enzimin 45oC’ye kadar aktivitesinin ortalama %85’ini koruduğu
gözlenmiştir. HgCl2 enzim üzerinde güçlü bir inhibisyon gösterirken diğer
kimyasallar ile ciddi bir inhibisyon gözlenmemiştir. Bir çok kimyasala ve
deterjanlara dirençli olması kağıt hamuru, deterjan ve biyoetanol üretimi gibi
bazı endüstriyel uygulamalar için P-5 endoglukanaz enziminin potansiyeli bir
olduğunu ortaya koymaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73AR34MT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ashabil Aygan Bu kişi benim

Gülay Battaloğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Aygan, A., & Battaloğlu, G. (2015). Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(11), 11-20.
AMA Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. Aralık 2015;(11):11-20.
Chicago Aygan, Ashabil, ve Gülay Battaloğlu. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 11 (Aralık 2015): 11-20.
EndNote Aygan A, Battaloğlu G (01 Aralık 2015) Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 11 11–20.
IEEE A. Aygan ve G. Battaloğlu, “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu”, GBAD, sy. 11, ss. 11–20, Aralık 2015.
ISNAD Aygan, Ashabil - Battaloğlu, Gülay. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 11 (Aralık 2015), 11-20.
JAMA Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. 2015;:11–20.
MLA Aygan, Ashabil ve Gülay Battaloğlu. “Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus Sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 11, 2015, ss. 11-20.
Vancouver Aygan A, Battaloğlu G. Kahramanmaraş Topraklarından İzole Edilen Bacillus sp. P-5 Tarafından Endoglukanaz Üretimi, Kısmi Saflaştırılması ve Karakterizasyonu. GBAD. 2015(11):11-20.