BibTex RIS Kaynak Göster

Yoghurt and Effects on Human Health

Yıl 2016, Sayı: 12, 52 - 59, 01.12.2016

Öz

Parallel with the increase of studies on the effects on the health of yoghurt, in
yoghurt production and consumption is widespread all over the world. High quality
yoghurt in the structure of proteins, carbohydrates and lipids, high content of dry matter,
also calcium, phosphorus and B vitamins, yoghurt is a milk product very rich in regarded
as a functional food and has an important place in human nutrition is well known. Studies
of yoghurt consumption with an increase is reported to have improved blood-lipid
profile. Besides, yoghurt, management of diabetes, diarrhea treatment, weight
management, reducing has been supported by studies of the effects of intestinal
microbes. Although this review many in the study have been achieved, the impacts on
human health, the debate still continue

Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Yıl 2016, Sayı: 12, 52 - 59, 01.12.2016

Öz

Yoğurdun sağlık üzerine etkilerini üzerine yapılan çalışmaların artmasına paralel
olarak, tüm dünyada yoğurt üretim ve tüketimi yaygınlaşmıştır. Yoğurt, yapısında kaliteli
protein, karbonhidrat ve lipid bulunan, kuru madde içeriği yüksek, ayrıca; kalsiyum,
fosfor ve B vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir süt ürünüdür. Beslenmede
önemli bir yere sahip olan yoğurt fonksiyonel bir gıda olarak değerlendirilmektedir.
Yapılan çalışmalarda yoğurt tüketiminin artışıyla kan-lipid profilinin iyileştiği
bildirilmiştir. Bunun yanında yoğurdun diyabet yönetimi, ishal tedavisi, kilo yönetimi,
bağırsak mikroplarını azaltıcı etkileri de çalışmalarla desteklenmiştir. Bu derleme de
birçok çalışmaya ulaşılmış olmasına rağmen insan sağlığına etkileri üzerine ilişkin
tartışma hala devam etmektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29AF28TA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nildem Kızılaslan Bu kişi benim

İrem Solak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 12

Kaynak Göster

APA Kızılaslan, N., & Solak, İ. (2016). Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(12), 52-59.
AMA Kızılaslan N, Solak İ. Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. GBAD. Aralık 2016;(12):52-59.
Chicago Kızılaslan, Nildem, ve İrem Solak. “Yoğurt Ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 12 (Aralık 2016): 52-59.
EndNote Kızılaslan N, Solak İ (01 Aralık 2016) Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 52–59.
IEEE N. Kızılaslan ve İ. Solak, “Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri”, GBAD, sy. 12, ss. 52–59, Aralık 2016.
ISNAD Kızılaslan, Nildem - Solak, İrem. “Yoğurt Ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 (Aralık 2016), 52-59.
JAMA Kızılaslan N, Solak İ. Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. GBAD. 2016;:52–59.
MLA Kızılaslan, Nildem ve İrem Solak. “Yoğurt Ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 12, 2016, ss. 52-59.
Vancouver Kızılaslan N, Solak İ. Yoğurt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. GBAD. 2016(12):52-9.