BibTex RIS Kaynak Göster

Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi

Yıl 2016, Sayı: 12, 80 - 91, 01.12.2016

Öz

Antosiyaninler bitki sekonder metabolitlerin yaygın bir grubu olan
fenolik bileşiklerin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bitki organlarına
kırmızıdan maviye kadar birçok rengi veren bu bileşikler aynı zamanda çok
sayıda biyolojik fonksiyonu da yerine getirmektedir. Antosiyaninlerin
bitkilerdeki fonksiyonlarının yanında özellikle gıda sektöründe renklendirici
olarak kullanım olanağı bulunmaktadır. Bu sektörün ihtiyacını karşılamak için
alternatif üretim yolları araştırılmaktadır. Bu bağlamda bitki doku ve hücre
kültürü teknikleri antosiyaninlerin üretimi için alternatif yöntemlerden bir
tanesidir. Bu yöntemlerle üretim yapabilmek için çok sayıda strateji
uygulanmıştır. Bu derlemede antosiyaninlerin genel özellikleri ve biyoteknolojik
yöntemlerle üretim olanakları tartışılmıştır

Production of Anthocyanins by Callus and Cell Suspension Culture

Yıl 2016, Sayı: 12, 80 - 91, 01.12.2016

Öz

Anthocyanins constitute an important part of phenolic compounds,
which are a common group of plant secondary metabolites. These compounds
give in many colors ranging from blue and red to the plant organs at the same
time has many biological functions. Besides the function of anthocyanins in
plants it includes the use as colorants, especially in the food industry.
Alternative production ways to meet the needs of the industry are being
investigated. Plant tissue and cell culture techniques is one alternative method
for the production of anthocyanins. A number of strategies are implemented to
be able to produce by this method. In this review, general properties of
anthocyanins and production facilities with biotechnological methods were
discussed

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA69VA53GK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlhami Karataş

Rahime Karataş Bu kişi benim

Mahfuz Elmastaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 12

Kaynak Göster

APA Karataş, İ., Karataş, R., & Elmastaş, M. (2016). Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(12), 80-91.
AMA Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. Aralık 2016;(12):80-91.
Chicago Karataş, İlhami, Rahime Karataş, ve Mahfuz Elmastaş. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 12 (Aralık 2016): 80-91.
EndNote Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M (01 Aralık 2016) Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 80–91.
IEEE İ. Karataş, R. Karataş, ve M. Elmastaş, “Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”, GBAD, sy. 12, ss. 80–91, Aralık 2016.
ISNAD Karataş, İlhami vd. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 12 (Aralık 2016), 80-91.
JAMA Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. 2016;:80–91.
MLA Karataş, İlhami vd. “Antosiyaninlerin Kallus Ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 12, 2016, ss. 80-91.
Vancouver Karataş İ, Karataş R, Elmastaş M. Antosiyaninlerin Kallus ve Hücre Süspansiyon Kültürüyle Üretimi. GBAD. 2016(12):80-91.