BibTex RIS Kaynak Göster

Analysis of the Factors Affecting Goat Cheese Consumption in the Center of Kahramanmaraş Province

Yıl 2016, Sayı: 13, 125 - 132, 01.12.2016

Öz

The objective of this study is to analyze consumers' goat cheese
consumption habits and factors that are effective in this habit in Kahramanmaras province.
For this purpose, 272 consumers selected with the proportional sampling method were
interviewed with face to face survey in the Kahramanmaraş province. The data obtained
from the survey were analyzed by using Chi-Square test of independence and one way
ANOVA test. At the purely descriptive level, approximately 37.1 percent of consumers in
this study claimed to consume goat cheese and the expenditure shares of goat cheese
consumption on total food consumption is 2.3 percent. According to results, consumer
income, number of family members and the benefits of goat cheese were found to be
statistically important factors on goat cheese consumption habits

Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi

Yıl 2016, Sayı: 13, 125 - 132, 01.12.2016

Öz

Kahramanmaraş ili kent merkezinde yapılan bu çalışmada tüketicilerin
sosyoekonomik ve demografik özellikleri yanı sıra keçi peyniri tüketim alışkanlıkları ve
bu alışkanlıklarda etkili olan faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla
Kahramanmaraş ili kent merkezinde oransal örnekleme yöntemiyle belirlenen 272
tüketici ile yüz yüze anket yapılmıştır. Anketlerden elde edilen verilere ki-kare
bağımsızlık testi ve tek yönlü Anova analizleri uygulanmıştır. Anket yapılan tüketicilerin
yaklaşık %37.1’i keçi peyniri tüketmekte ve keçi peyniri tüketim harcamalarının toplam
harcamalar içerisindeki oranı ise %2.3 olarak saptanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre,
tüketici geliri, ailedeki birey sayısı ve keçi peynirinin faydaları hakkında bilgi sahibi olma
durumu keçi eti tüketiminde istatistikî açıdan önemli bulunmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA64KT59NZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emine İkikat Tümer Bu kişi benim

Cuma Akbay Bu kişi benim

Sarper Afşin Ünal Bu kişi benim

Tuba Koşum Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA İkikat Tümer, E., Akbay, C., Ünal, S. A., Koşum, T. (2016). Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(13), 125-132.
AMA İkikat Tümer E, Akbay C, Ünal SA, Koşum T. Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi. GBAD. Aralık 2016;(13):125-132.
Chicago İkikat Tümer, Emine, Cuma Akbay, Sarper Afşin Ünal, ve Tuba Koşum. “Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 13 (Aralık 2016): 125-32.
EndNote İkikat Tümer E, Akbay C, Ünal SA, Koşum T (01 Aralık 2016) Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 13 125–132.
IEEE E. İkikat Tümer, C. Akbay, S. A. Ünal, ve T. Koşum, “Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi”, GBAD, sy. 13, ss. 125–132, Aralık 2016.
ISNAD İkikat Tümer, Emine vd. “Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 13 (Aralık 2016), 125-132.
JAMA İkikat Tümer E, Akbay C, Ünal SA, Koşum T. Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi. GBAD. 2016;:125–132.
MLA İkikat Tümer, Emine vd. “Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 13, 2016, ss. 125-32.
Vancouver İkikat Tümer E, Akbay C, Ünal SA, Koşum T. Kahramanmaraş İli Kent Merkezinde Keçi Peyniri Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi. GBAD. 2016(13):125-32.