BibTex RIS Kaynak Göster

TARİH ÖĞRETMENLERİNİN ARAÇ GEREÇ KULLANIMINA DAYALI TARİH ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 59 - 76, 01.05.2015

Öz

Tarih öğrenimini daha verimli kılabilecek kimi bilim adamına göre yeni, kimisine göre yenilikçi bu yaklaşımlar hakkında öğretmenlerin görüşleri incelenmiştir. Bu çalışmada tarih öğretiminde yeni yaklaşımlardan araç gereçlere dayalı tarih öğretimine ilişkin öğretmen görüşlerini almak amacıyla Ankara İlinde görev yapmakta olan tarih öğretmenlerine bir anket çalışması uygulanmıştır. Tarih öğretiminde araç gereç kullanılmamasının nedenlerine yönelik görüşler ile tarih öğretiminde araç gereç kullanılmasına yönelik öğretmen görüşlerinin alındığı ölçeğin değerlendirilmesinde frekans, yüzde, aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri belirlenerek bulgular kısmı oluşturulmuştur. Araştırmanın sonucunda katılımcıların araç gereç kullanmama nedenleri ile ilgili toplam puanları ders içi veya ders dışı etkinlik hazırlama durumu değişkenine göre anlamlı bir farklılık göstermektedir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yeni yaklaşımlardan çok perspetiflilik ve araç gereç kullanımına dayalı öğretimin daha çok önemli gördükleri tespit edilmiştir.

EXAMINATION OF HISTORY TEACHERS’ IDEAS ON THE  DOCUMENTAS ORIENTED HISTORY TEACHING METHOD

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 59 - 76, 01.05.2015

Öz

These  aproaches  that  could  make  history  teaching  more  productive  are  new  according  to some scholars but according to some others they are innovative aproaches and ideas of teachers about these aproaches have been analysed. In this study, a survey study has been applied to the history  teachers  working  in  the  city  of  Ankara  to  receive  teachers’  opinions  about  documentas oriented  history  teaching,  one  of  the  recent  aproaches  in  history  teaching  field.  Frequency, percentiles, mean and  standart deviation were calculated for the evaluation of the scale testing ideas  on  why  the  new  aproaches  in  the  field  of  history  teaching    are  not  used  and  teachers’ opinions about the new aproaches in the field of history teaching . These calculated values form the findings. According to the  research results, there is significant difference between the total score  obtained   from  the  reasons  why  participants'  do  not  use  teaching  materials  and  the variable  of  teachers'  preparing  activities  for  lesson  or  extracurricular.It  is  discovered  that  the participant  teachers  view  teaching  through  materials  and  varied  perspectivizm  among  new approaches more significant.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA69PJ54HK
Bölüm Eğitim Bilimleri ve Alan Eğitimi Çalışmaları
Yazarlar

Refik Turan Bu kişi benim

Servet Hali Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2015
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Turan, R., & Hali, S. (2015). TARİH ÖĞRETMENLERİNİN ARAÇ GEREÇ KULLANIMINA DAYALI TARİH ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ. Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi, 1(1), 59-76.