BibTex RIS Kaynak Göster

BEDEN EĞİTİMİ DERGİSİ’NİN (1959‐1978) EĞİTİM SORUNLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 69 - 80, 01.03.2016

Öz

Süreli yayınlar, yayınlandığı yıllar içerisinde, geçmişte yayınlanmış kaynaklardan bilgileri alarak dönemini yansıtırken aynı zamanda geleceğe de yön vermektedir. Beden Eğitimi Dergisi de 1959‐1978 yılları arasında mesleki bilgi ve becerileri paylaşırken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin beden eğitimi ve spora karşı siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan yaklaşımını da incelemiştir. Beden Eğitimi Dergisi, beden eğitimi ve sporun eğitimde ve sosyal yaşamda önem verilen bir yere gelebilmesi için çeşitli araştırma ve çalışmalar yapmıştır. Dergi, yayınlandığı yıllarda Türkiye’de yaşanan siyasi çalkantılı bir ortama ve hükümet politikalarına rağmen çalışmalarına devam etmiştir. Dergide ele alınan konular; beden eğitimi öğretmeninin yetiştirilmesi, okullardaki beden eğitimi öğretmeni açığı, spor tesisi ve malzeme eksikliği, halkın aktif spor alanından uzaklaşarak seyirci konumuna gelmesi ve en önemlisi de beden eğitimi derslerinin gerektiği önemi ve saygıyı görememesi olmuştur. Beden eğitimi öğretmenlerinin mesleki sıkıntıları arasında olan sağlık güvencesi ve ders dışı egzersiz ücretleri de dergide yer alan sorunlar arasında olduğu görülmüştür.

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 69 - 80, 01.03.2016

Öz

Periodicals use the information dating back to a certain time in the past in order to reflect the future. Between 1959‐ 1978. The Physical Education Periodical did not only share vocational information  and  skills  but  it  also  examined  the  attitude  of  Turkish  Republic  towards  physical education  and  sports  in  the  fields  of  politics,  economics  and  social  sciences.  Physical  Education Periodical  carried  out  certain  research  for  physical  education  classes  and  sports  to  have  an important role in education and social life. In spite of political instability and government policies, this  periodical  continued  to  being  published.  The  issues  mentioned  in  this  periodical  are  as  it follows:  training  of  physical  education  teachers,  lack  of  physical  education  teachers  at  schools, lack of sports facilities and equipment, alienation of public from doing sports and the fact that they  become  spectators  and  most  importantly  the  fact  that  class  is  not  appreciated  and respected enough. The periodical also treated the issues of health insurance and extra curriculum exercise wages which are some of the professional problems the teachers face.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA82PB82CV
Bölüm Eğitim Bilimleri ve Alan Eğitimi Çalışmaları
Yazarlar

Burçak Bilgin Bu kişi benim

Özbay Güven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2016
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bilgin, B., & Güven, Ö. (2016). BEDEN EĞİTİMİ DERGİSİ’NİN (1959‐1978) EĞİTİM SORUNLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2(1), 69-80.