BibTex RIS Kaynak Göster

ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2016, Cilt: 41 Sayı: 3, 141 - 148, 01.06.2016

Öz

-

Kaynakça

  • Gökalp HY. 1986. Et Bilimi Ders Notu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum, Türkiye.
  • Göğüfl AK. 1986. Et Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 991, Ankara, Türkiye, 243 s.
  • Odabaflıoğlu F, Kayardı S, Yılmaz O. 1995. Melez Sığır Karkaslarından Elde Edilen Etlerin Kaliteye Göre Sınıflandırılması ile Bu Etlerin Fiziksel ve Kimyasal Analizi. Hayvancılık Arafltırma Dergisi,5 (2): 35-38.
  • Lawrie RA, Ledward DA. 2006. Lawrie’s Meat Science, 7th Edition. Woodhead Publishing Limited, Cambridge, UK, 442 p.
  • OECD/Food and Agriculture Organization of the United Nations. 2015. OECD-FAO Agricultural Outlook 2015, OECD Publishing, Paris.
  • https://data.oecd.org/agroutput/meat-consumption. htm (Eriflim tarihi 03.11.2015)
  • Yaylak E, Taflkın T, Koyubenbe N, Konca Y. 2010. İzmir İli Ödemifl İlçesinde Kırmızı Et Tüketim Davranıfllarının Belirlenmesi Üzerine Bir Arafltırma. Hayvansal Üretim, 51 (1): 21-30.
  • fiengül S. 2002. Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Kesimde Gelir Gruplarına Göre Gıda Talebi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21 (1): 257-282.
  • Atay O, Gökdal Ö, Aygün T, Ülker H. 2004. Aydın ili Çine ilçesinde kırmızı et tüketim alıflkanlıkları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül, Isparta, Türkiye, 348-354.
  • Aygün T, Karakufl F, Yılmaz A, Ülker H. 2004. Van ili merkez ilçede kırmızı et tüketim alıflkanlığı. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül, Isparta, Türkiye, 361-364.
  • Karakufl K, Aygün T, Alarslan E. 2008. Gaziantep İli Merkez İlçede Kırmızı Et Tüketim Alıflkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi, 18 (2): 113-120.
  • Mutlu S. 2007. Gıda Güvenilirliği Açısından Tüketici Davranıflları, Adana Kentsel Kesimde Kırmızı Et Tüketimi Örneği. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Doktora Tezi, Adana, Türkiye, 205 s.
  • Gujarati ND. 1995. Basic Econometrics. McGraw-Hill, New York, USA, 838 p.
  • Mirer TW. 1994. Economic Statistics and Econometrics, 3rd Edition. Prentice Hall Inc., New Jersey, USA, 464 p.
  • Çelik MY. 2011. Nasıl? Biyoistatistik, Bilimsel Arafltırma, SPSS. 558 s.
  • Karakafl G. 2010. Tokat İli Kentsel Alanda Et ve Et Ürünleri Tüketiminde Tüketici Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Arafltırma. Gaziosmanpafla Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Tokat, Türkiye, 81 s.
  • Nalinci S. 2013. Amasya İli Merkez İlçedeki Hane Halkının Et Tüketim Alıflkanlıkları ve Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpafla Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Tokat, Türkiye, 162 s.
  • Tosun ÖO, Hatırlı SA. 2009. Tüketicilerin Kırmızı Et Satın Alım Yerleri Tercihlerinin Analizi: Antalya İli Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14 (2). 433-445.
  • Kızıloğlu S, Kızıloğlu R. 2013. Erzurum Merkez İlçede Et ve İthal Et Tüketme Durumunu İnceleyen Bir Arafltırma. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3 (1): 61-68.
  • fieker İ, Özen A, Güler H, fieker P, Özden İ. 2011. Elazığ’da Kırmızı Et Tüketim Alıflkanlıkları ve Tüketicilerin Hayvan Refahı Konusundaki Görüflleri. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17 (4): 543-550.
  • Akçay Y, Vatansever Ö. 2013. Kırmızı Et Tüketimi Üzerine Bir Arafltırma: Kocaeli İli Kentsel Alan Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi,4 (1): 43-60.

A RESEARCH ON CONSUMPTION HABITS OF RED MEAT IN ŞIRNAK

Yıl 2016, Cilt: 41 Sayı: 3, 141 - 148, 01.06.2016

Öz

In this study, red meat consumption habits of people in fiırnak were investigated. The total of 512people was the subjects of this study. Study data were obtained by interviews in person with thesubjects. 40.5% of the meat consumers stated their preference for red meat, 12.0% for chicken, and10.4% for fish. It is determined that 59.8% of the subjects do not consume processed meat products.Among those, 60.1% stated that they do not find these products healthy. It was found that the mostpreferred red meat source was lamb (28.4%), kid (27.2%), cow (15.4%), sheep (8.1%) and goat (5.6%)in the descending order. It was also found that the most preferred processed meat product was sucukwhile the least one was pastırma. It is concluded that meat consumption habits are affected by incomelevel, animal stock and variety, habits and traditions

Kaynakça

  • Gökalp HY. 1986. Et Bilimi Ders Notu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum, Türkiye.
  • Göğüfl AK. 1986. Et Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 991, Ankara, Türkiye, 243 s.
  • Odabaflıoğlu F, Kayardı S, Yılmaz O. 1995. Melez Sığır Karkaslarından Elde Edilen Etlerin Kaliteye Göre Sınıflandırılması ile Bu Etlerin Fiziksel ve Kimyasal Analizi. Hayvancılık Arafltırma Dergisi,5 (2): 35-38.
  • Lawrie RA, Ledward DA. 2006. Lawrie’s Meat Science, 7th Edition. Woodhead Publishing Limited, Cambridge, UK, 442 p.
  • OECD/Food and Agriculture Organization of the United Nations. 2015. OECD-FAO Agricultural Outlook 2015, OECD Publishing, Paris.
  • https://data.oecd.org/agroutput/meat-consumption. htm (Eriflim tarihi 03.11.2015)
  • Yaylak E, Taflkın T, Koyubenbe N, Konca Y. 2010. İzmir İli Ödemifl İlçesinde Kırmızı Et Tüketim Davranıfllarının Belirlenmesi Üzerine Bir Arafltırma. Hayvansal Üretim, 51 (1): 21-30.
  • fiengül S. 2002. Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Kesimde Gelir Gruplarına Göre Gıda Talebi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21 (1): 257-282.
  • Atay O, Gökdal Ö, Aygün T, Ülker H. 2004. Aydın ili Çine ilçesinde kırmızı et tüketim alıflkanlıkları. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül, Isparta, Türkiye, 348-354.
  • Aygün T, Karakufl F, Yılmaz A, Ülker H. 2004. Van ili merkez ilçede kırmızı et tüketim alıflkanlığı. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 1-3 Eylül, Isparta, Türkiye, 361-364.
  • Karakufl K, Aygün T, Alarslan E. 2008. Gaziantep İli Merkez İlçede Kırmızı Et Tüketim Alıflkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi, 18 (2): 113-120.
  • Mutlu S. 2007. Gıda Güvenilirliği Açısından Tüketici Davranıflları, Adana Kentsel Kesimde Kırmızı Et Tüketimi Örneği. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Doktora Tezi, Adana, Türkiye, 205 s.
  • Gujarati ND. 1995. Basic Econometrics. McGraw-Hill, New York, USA, 838 p.
  • Mirer TW. 1994. Economic Statistics and Econometrics, 3rd Edition. Prentice Hall Inc., New Jersey, USA, 464 p.
  • Çelik MY. 2011. Nasıl? Biyoistatistik, Bilimsel Arafltırma, SPSS. 558 s.
  • Karakafl G. 2010. Tokat İli Kentsel Alanda Et ve Et Ürünleri Tüketiminde Tüketici Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Arafltırma. Gaziosmanpafla Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Tokat, Türkiye, 81 s.
  • Nalinci S. 2013. Amasya İli Merkez İlçedeki Hane Halkının Et Tüketim Alıflkanlıkları ve Et Tüketimini Etkileyen Faktörler. Gaziosmanpafla Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Tokat, Türkiye, 162 s.
  • Tosun ÖO, Hatırlı SA. 2009. Tüketicilerin Kırmızı Et Satın Alım Yerleri Tercihlerinin Analizi: Antalya İli Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14 (2). 433-445.
  • Kızıloğlu S, Kızıloğlu R. 2013. Erzurum Merkez İlçede Et ve İthal Et Tüketme Durumunu İnceleyen Bir Arafltırma. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3 (1): 61-68.
  • fieker İ, Özen A, Güler H, fieker P, Özden İ. 2011. Elazığ’da Kırmızı Et Tüketim Alıflkanlıkları ve Tüketicilerin Hayvan Refahı Konusundaki Görüflleri. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17 (4): 543-550.
  • Akçay Y, Vatansever Ö. 2013. Kırmızı Et Tüketimi Üzerine Bir Arafltırma: Kocaeli İli Kentsel Alan Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi,4 (1): 43-60.
Toplam 21 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA84GS32JJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ekrem Denli Bu kişi benim

Sanem Şehribanoğlu Bu kişi benim

Gökhan Boran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 41 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Denli, E., Şehribanoğlu, S., & Boran, G. (2016). ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Gıda, 41(3), 141-148.
AMA Denli E, Şehribanoğlu S, Boran G. ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. GIDA. Haziran 2016;41(3):141-148.
Chicago Denli, Ekrem, Sanem Şehribanoğlu, ve Gökhan Boran. “ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Gıda 41, sy. 3 (Haziran 2016): 141-48.
EndNote Denli E, Şehribanoğlu S, Boran G (01 Haziran 2016) ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Gıda 41 3 141–148.
IEEE E. Denli, S. Şehribanoğlu, ve G. Boran, “ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, GIDA, c. 41, sy. 3, ss. 141–148, 2016.
ISNAD Denli, Ekrem vd. “ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Gıda 41/3 (Haziran 2016), 141-148.
JAMA Denli E, Şehribanoğlu S, Boran G. ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. GIDA. 2016;41:141–148.
MLA Denli, Ekrem vd. “ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Gıda, c. 41, sy. 3, 2016, ss. 141-8.
Vancouver Denli E, Şehribanoğlu S, Boran G. ŞIRNAK’TA KIRMIZI ET TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. GIDA. 2016;41(3):141-8.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/