BibTex RIS Kaynak Göster

ŞANLIURFA’DA TOPLUMSAL DEĞİŞME VE HARRAN ÜNİVERSİTESİNİN BU DEĞİŞİME ETKİSİ

Yıl 2004, Cilt: 13 Sayı: 13, 65 - 84, 01.06.2004

Öz

Toplumsal değişme toplumlar için kaçınılmaz bir süreçtir. Yavaş veya hızlı her toplum değişir. Buradan hareketle, Şanlıurfa, içinde bulunduğu bölgenin geleneksel sosyo-kültürel yapı özelliklerine sahip olmakla birlikte, son yıllarda hızlı bir toplumsal değişim sürecine girmiştir. Bu süreçle, Şanlıurfa‟nın geleneksel sosyo-kültürel yapısında bazı değişmelerin oluştuğu gözlenmektedir. Her değişme aynı zamanda toplumsal problemlerin de nedeni olabilmektedir. Diğer taraftan, Şanlıurfa‟daki bu değişimin temel dinamiklerinden birisinin Harran Üniversitesi olduğu da düşünülmektedir.

SOCIAL CHANGE IN SANLIURFA AND HARRAN UNIVERSITY’S ROLE IN THIS PROCESS

Yıl 2004, Cilt: 13 Sayı: 13, 65 - 84, 01.06.2004

Öz

That societies change all the time is an undisputable fact; whether it be gradually or drastically. In Sanliurfa, there has been a continous social change in recent years although this city preserve its social and religious values. During last decades, traditional structure of Sanliurfa has changed. Any social change brings with it some social problems. On the other hand, it can be argued that Harran University played a significant role in this process.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45AM59DR
Bölüm Makale
Yazarlar

Celil Abuzer

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 13 Sayı: 13

Kaynak Göster

ISNAD Abuzer, Celil. “ŞANLIURFA’DA TOPLUMSAL DEĞİŞME VE HARRAN ÜNİVERSİTESİNİN BU DEĞİŞİME ETKİSİ”. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 13/13 (Haziran 2004), 65-84.


Creative Commons Lisansı

   Harran İlahiyat Dergisi-Harran Ilahiyat Journal  Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı  ile lisanslanmıştır.