BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2015, Cilt: 10 Sayı: 1, 60 - 67, 01.03.2015

Öz

Falls and fragility associated with fractures are major cause of morbidity and mortality in older persons receiving dialysis treatment related to chronic renal failure. The older dialysis patients have higher risk of fracture causing falls than other older persons. At the same time, falls lead to serious injury, dependence, hospitalization and institutionalization in older dialysis patients. The preventing of falls in older dialysis patients is a important health care target for nurses. The aim of this article was to investigate recent literatures on the etyology, assessment and preventing of falls in older dialysis patients.

Yaşlı Diyaliz Hastalarında Düşmeler

Yıl 2015, Cilt: 10 Sayı: 1, 60 - 67, 01.03.2015

Öz

Düşmeler ve kırılganlıkla ilgili kırıklar kronik böbrek yetersizliği nedeni ile diyaliz tedavisi alan yaşlı bireylerde mortalite ve morbiditenin önemli bir nedenidir. Diğer yaşlı bireylere göre, yaşlı diyaliz hastalarında düşmelere bağlı kırık riski daha fazladır. Aynı zamanda düşmeler, yaşlı diyaliz hastalarında ciddi yaralanmalara, başkasına bağımlı olmaya, hastane ve bakım evlerine yatırılmalarına neden olmaktadır. Yaşlı diyaliz hastalarında düşmenin önlenmesi hemşireler için önemli bir sağlık bakım hedefidir. Bu makalenin amacı, yaşlı diyaliz hastalarında düşme etyolojisi, tanılanması ve önlenmesi üzerine güncel literatürlerin incelenmesidir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA28DE34KK
Bölüm Makale
Yazarlar

Özden Dedeli Bu kişi benim

Sezgi Çınar Pakyüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

Vancouver Dedeli Ö, Çınar Pakyüz S. Yaşlı Diyaliz Hastalarında Düşmeler. NefroHemDergi. 2015;10(1):60-7.

Nefroloji Hemşireliği Dergisi/ Journal of Nephrology Nursing Creative Commons Lisansı Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.