BibTex RIS Kaynak Göster

Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu

Yıl 2017, Sayı: 9, 27 - 38, 01.05.2017

Öz

Değerlerin ilişkili olduğu alanlar, inanç ve düşüncenin sistematik hâle gelmesinden önce belirgin bir şekilde ortaya çıkmamıştı. Çünkü eski medeniyetlerde bütün bu alanlar birlik içindeydiler ve ayrılmaz bir bütün olarak kendilerini açığa vurmaktaydılar. Ancak Rönesans dönemiyle başlayan ayrışmalar modern dönemde meyvelerini vermeye başlamış ve çağdaş felsefede daha belirgin hâle gelmiştir. Kuşkusuz, Descartes ile başlayan modern felsefe dönemi din ile felsefeyi belirgin bir biçimde birbirinden ayırmış, Kant’ın fenomen ve numen arasında yaptığı keskin ayrımla da zirveye ulaşmıştır. Biz bu yazıda Rönesans dönemiyle modern dönemde ortaya çıkan ayrışmaların ilâhiyat, metafizik ve bilim açısından nasıl bir değerler felsefesi yani siyaset, ahlâk ve hukuk normu ortaya koyduğunu göstermeye çalışacağız.

Status of Values as to Theological, Metaphysical and Scientific in the Renaissance and Modern Era

Yıl 2017, Sayı: 9, 27 - 38, 01.05.2017

Öz

The areas to which values relate have not been evident before the belief and thought have come to be systematic. Because in ancient civilizations, all these fields were in unity and they were hitting themselves as an integral whole. However, the divisions that started with the Renaissance period began to give fruit in the modern era and became more prominent in contemporary philosophy. Undoubtedly, the period of modern philosophy, which started with Descartes, distinguishes religion and philosophy distinctively, and has reached a peak with a sharp distinction between Kant's phenomena and numeration. In this article, we will try to show what kind of a philosophy of values namely politics, morality and legal norms are emerging from the perspective of theology, metaphysics and science in the Renaissance period and the modern era.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45HC84KY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İlyas Altuner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Altuner, İ. (2017). Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi(9), 27-38.
AMA Altuner İ. Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu. ifder. Mayıs 2017;(9):27-38.
Chicago Altuner, İlyas. “Rönesans Ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik Ve Bilimsel Açıdan Konumu”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 9 (Mayıs 2017): 27-38.
EndNote Altuner İ (01 Mayıs 2017) Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 9 27–38.
IEEE İ. Altuner, “Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu”, ifder, sy. 9, ss. 27–38, Mayıs 2017.
ISNAD Altuner, İlyas. “Rönesans Ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik Ve Bilimsel Açıdan Konumu”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 9 (Mayıs 2017), 27-38.
JAMA Altuner İ. Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu. ifder. 2017;:27–38.
MLA Altuner, İlyas. “Rönesans Ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik Ve Bilimsel Açıdan Konumu”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 9, 2017, ss. 27-38.
Vancouver Altuner İ. Rönesans ve Modern Dönemde Değerlerin Teolojik, Metafizik ve Bilimsel Açıdan Konumu. ifder. 2017(9):27-38.