BibTex RIS Kaynak Göster

Adana’daki A Grubu Seyahat Acentalarının Sorunlarını Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 2, 78 - 85, 01.06.2015

Öz

Seyahat acenteleri, turizm endüstrisini oluşturan ulaştırma işletmeleriyle, konaklama-yeme & içme ve eğlence hizmetlerini sunan işletmeler arasında bağlayıcı hizmetleri yerine getiren işletmeler olarak bilinmektedir. Ancak dünya genelindeki teknolojik gelişmelerin olumlu ve olumsuz etkileri ve ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasi boyutlu krizler, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de kendini hissettirmektedir. Doğal olarak seyahat acenteleri de bu olumsuz gidişten etkilenmektedir. Böyle bir ortamda da seyahat acentelerinin karşılaştıkları problemlerin ortaya çıkarılması ve kalıcı çözüm önerilerinin geliştirilmesi büyük önem kazanmaktadır. Bu amaçla seyahat acentalarının sorunlarını belirlemek ve bu sorunlara çözüm üretebilmek adına Adana’da ki A grubu seyahat acentaları üzerinde bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında geliştirilen anket, 6 sorusu demografik olmak üzere toplamda 38 sorudan oluşmaktadır. Araştırmada kullanılan anketin 0,753 ile yüksek derecede güvenilir olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada dikkat çeken bazı önemli bulgular arasında kaçak seyahat acentacılığı faaliyetleri, acentaların komisyon kazançlarına engel oluşturan durumlar, pasaport ve vize işlemlerindeki zorluklar ve formaliteler, yabancı dil bilen personel bulma güçlüğü ve kalifiye personel sıkıntısı gibi sorunların acentalar için sorun arz ettiği belirlenmiştir.

A Study to Determine The Problems of A Group Travel Agencies in Adana

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 2, 78 - 85, 01.06.2015

Öz

Travel agents are known as businesses which fulfill the binding services between the transportation businesses that form the tourism industry and the businesses that offer accommodation-eating&drinking and entertainment services. However, positive and negative effects of technological developments worldwide and the social, economical and political- dimentional crises in our country are felt in the tourism sector as in all sectors. Naturally, the travel agencies are also affected by this negative progress. Uncovering the problems faced by the travel agents and the development of permanent solutions bear great importance in such an environment. For this purpose, a reseach is carried out in A group of agent in Adana in order to determine the problems of travel agents and find solutions for these problems. The questionnaire developed for the study consists of 38 questions in total which include 6 demographic questions. The questionnaire used in the study was concluded to be highly reliable with 0.753. Among the some important findings that draw attention, it was determined that the problems such as illegal travel agency activities, situations constituting obstacles to commission incomes of agencies, challenges and formalities in passport and visa issues, difficulties in finding personnel speaking foreign languages and qualified personnel shortages pose problems for the agencies.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA64FY79PJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Zafer Buzcu Bu kişi benim

Sibel Oğuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Buzcu, Z., & Oğuz, S. (2015). Adana’daki A Grubu Seyahat Acentalarının Sorunlarını Belirlemeye Yönelik Bir Çalışma. İşletme Ve İktisat Çalışmaları Dergisi, 3(2), 78-85.

15860

Bu Web Sitesi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.