BibTex RIS Kaynak Göster

Kara Para Aklamada Sermaye Piyasası Araçları’nın Kullanımı

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 3, 108 - 118, 01.09.2015

Öz

Kara para aklama konusu, kavram olarak içinde taşıdığı belirsizlikten, veri ve vakaların tam olarak tespit edilememesinden dolayı Türkiye ölçeğinde akademik anlamda çok çalışılan bir konu olmamıştır. Bu çalışma da kara para hakkında genel bir bilgilendirme ve sermaye piyasalarının kara para aklamada ne şekilde kullanılabileceğine ilişkin bir çalışma yapılmıştır. Kara paranın aklanması ve yasal bir kazanç hüviyeti verilmesi için suçlular birçok kanal kullanmaktadır. Sermaye piyasası da bütün çerçevesiyle kara para aklayan suçlular tarafından kullanılabilme potansiyeli olan bir alandır. Bu çalışmada Sermaye Piyasası’nın ne şekilde suistimal edilebileceği, özellikle halka açık şirketler üzerinden aklama suçu kapsamında hangi tür tipolojilerin kullanılabileceğine yer verilmiştir. Çalışma da son olarak da Türkiye’de Kara para aklamaya ilişkin olarak yapılan düzenleme ve ilgili raporlarda Sermaye piyasalarında neler yapıldığını ilişkin sonuçlara yer verilmiştir.

Money Laundering with Capital Markets Instruments

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 3, 108 - 118, 01.09.2015

Öz

Because of the uncertainty of money laundering as a concept and as data and cases cannot be identified concretely, it has not been investigated comprehensively in the field of academy in Turkey. In this research, we conducted a study aiming to provide general information concerning money laundering and how capital markets can be utilized in money laundering. Criminals resort to various channels and methods for money laundering to present it as a legal income. Likewise, the capital market has the potential to be utilized by criminals for money laundering within this framework. This study also investigates how the capital market can be abused, particularly the study covers the typologies used within the scope of money laundering crime through public companies. As another aspect of the research, the study includes the arrangements provided in Turkey concerning money laundering and the conclusions concerning the action taken in capital markets in the related reports.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA65KG33JC
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İbrahim Sırma Bu kişi benim

Arif Saldanlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2015
Gönderilme Tarihi 1 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sırma, İ., & Saldanlı, A. (2015). Kara Para Aklamada Sermaye Piyasası Araçları’nın Kullanımı. İşletme Ve İktisat Çalışmaları Dergisi, 3(3), 108-118.

15860

Bu Web Sitesi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.