BibTex RIS Kaynak Göster

Sağlık ve Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişkinin Analizi: BRIC Ülkeleri Üzerine Bir Panel Regresyon Analizi

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 4, 154 - 160, 01.12.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı sağlık göstergeleri ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkinin analiz edilmesidir. Bu amaç doğrultusunda BRIC ülkelerinde sağlık göstergeleri ile ekonomik büyüme arasındaki ilişki Panel veri analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Analizde GSYH bağımlı değişken; sağlık harcamalarının GSYH içindeki payı, doğumda yaşam beklentisi, çocuk ölüm oranları bağımsız değişken olarak kullanılmıştır. Çalışmada sonuç olarak sağlık harcamalarının GSYH içindeki payı, doğumda yaşam beklentisi ve ekonomik büyüme arasında pozitif bir ilişki bulunmuştur. Ekonomik büyüme ve çocuk ölüm oranları arasında ise negatif yönde bir ilişkiye rastlanılmıştır.

Analysis of Relationship Between Health and Economic Growth: A Panel Regression Analysis on BRIC Countries

Yıl 2015, Cilt: 3 Sayı: 4, 154 - 160, 01.12.2015

Öz

The aim of this study is to analyze the relationship between health indicators and economic growth. In accordance with this purpose, the relationship between economic growth and health indicators in the BRIC countries was analyzed with panel data analysis method. It was used GDP dependent variable, the health spending share of GDP, life expectancy at birth, infant mortality as independent variables. As a result of this study, ıt was found positive relationship between the health spending share of GDP, life expectancy at birth and economic growth. It was found a negative relationship between economic growth and infant mortality rates.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA49SP58GY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ercan Şahbudak Bu kişi benim

Dilek Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Şahbudak, E., & Şahin, D. (2015). Sağlık ve Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişkinin Analizi: BRIC Ülkeleri Üzerine Bir Panel Regresyon Analizi. İşletme Ve İktisat Çalışmaları Dergisi, 3(4), 154-160.

15860

Bu Web Sitesi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.