BibTex RIS Kaynak Göster

Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 2, 0 - 0, 05.10.2016

Öz

Dirençli hipertansiyon günlük pratikte yaygın görülen bir problemdir. Yapılan çalışmalarda görülme sıklığı %15 ile %27 arasında değişmektedir. Uygun doz ve kombinasyonda çoklu antihipertansif kullanımına rağmen dirençli hipertansiyonu olan hastaların kontrollü hipertansiyon hastalarına göre kardiyovasküler hastalık riskleri artmıştır. Antihipertansif tedaviye direnç yalancı yada gerçek olabilir. Bu hastalar değerlendirilirken öncelikle yalancı dirençli hipertansiyon nedenlerini dışlamak ve sonrasında dirençli hipertansiyona neden olabilecek faktörleri tek tek gözden geçirmek gerekecektir.
Tedavi yalancı direncin dışlanması, hipertansiyona katkıda bulunan faktörlerin ve/ veya sekonder hipertansiyon (HT) sebeplerinin belirlenmesi ve düzeltilmesi, yaşam tarzı değişikliklerinin uygulanması ve etkili çoklu ilaç kullanımından ibarettir.
Altta yatan neden doğru bir şekilde saptandığında, tedavi şansı daha yüksek olacak , hastaların gereksiz ilaç kullanımı , komplikasyonlara maruz kalma oranları ve mali yük azaltılmış olacaktır.
Biz bu vakayı takip sürecinde HT etyolojisi iyi araştırılmadığı için çoklu antihipertansif ilaç kullanımına rağmen kan basıncının regüle olmaması nedeni ile tartışmak istedik.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 2, 0 - 0, 05.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Olgu Sunumları
Yazarlar

Duygu Bayır

Gülsüm Özkan

Yayımlanma Tarihi 5 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bayır, D., & Özkan, G. (2016). Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu. International Journal of Basic and Clinical Medicine, 4(2).
AMA Bayır D, Özkan G. Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. Ekim 2016;4(2).
Chicago Bayır, Duygu, ve Gülsüm Özkan. “Diabetik Nefropati Ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4, sy. 2 (Ekim 2016).
EndNote Bayır D, Özkan G (01 Ekim 2016) Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4 2
IEEE D. Bayır ve G. Özkan, “Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu”, International Journal of Basic and Clinical Medicine, c. 4, sy. 2, 2016.
ISNAD Bayır, Duygu - Özkan, Gülsüm. “Diabetik Nefropati Ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4/2 (Ekim 2016).
JAMA Bayır D, Özkan G. Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. 2016;4.
MLA Bayır, Duygu ve Gülsüm Özkan. “Diabetik Nefropati Ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine, c. 4, sy. 2, 2016.
Vancouver Bayır D, Özkan G. Diabetik Nefropati ve Uyku Apne Sendromuna Sekonder Dirençli Hipertansiyon Olgusu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. 2016;4(2).