BibTex RIS Kaynak Göster

The Way of Relationship with Our Fiqh Heritage in Evaluation of Current Fiqh-Economical Problems

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 153 - 170, 01.11.2015

Öz

This work aims to clarify how functional is the fiqh tradition in regarding the modern economic problems from Islamic perspective. There are three points of view in this subject. One of them holds that the fiqh tradition is not functional anymore, so it can’t contribute in this area. Another approach –called the eclectic approach- makes preferences from the fiqh tradition randomly without using any reliable method. The innovative approach that is supported in this paper holds that fiqh tradition can contribute in solving the economic problems in Islamic perspective but not in the way of simulation or eclecticism but by renewing

Günümüz Fıkhî-İktisadî Problemlerin Değerlendirilmesinde Fıkıh Mirasımız İle İlişki Biçimimiz

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 153 - 170, 01.11.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı günümüzde ortaya çıkan iktisadî problemlerin İslamî açıdan değerlendirilmesinde fıkıh geleneğimizin ne ölçüde işlevsel olabileceği tartışmalarına ışık tutmaktır. Konuya ilişkin üç temel bakış açısından birine göre fıkıh geleneği bu konuda işlevsel olmadığından günümüze bir katkı sunamaz. Bir başka yaklaşım ise fıkıh geleneğinden herhangi bir usule dayanmaksızın gelişi güzel tercihlerde bulunan telfikçi yaklaşımdır. Bizim savunduğumuz yenilikçi yaklaşım ise fıkıh geleneğinin aynen değil ancak yenilenerek günümüz sorunlarının çözümüne katkı sunabileceği yönündedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA66TS66FA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Soner Duman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Duman, S. (2015). The Way of Relationship with Our Fiqh Heritage in Evaluation of Current Fiqh-Economical Problems. International Journal of Islamic Economics and Finance Studies, 1(1), 153-170.

25855

IJISEF'te yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.