Amaç ve Kapsam

Amaç
İlahiyat Akademi Dergisi (ISSN: 2149-3979-e-ISSN: 2651-2718), 2015 yılında yayımlanmaya başlayan hakemli bir dergidir. İlahiyat Akademi dergisi, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel niteliklere sahip çalışmaları yayımlamak suretiyle ilahiyat ve sosyal bilimler alanına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu itibarla üst düzey ilmi nitelikteki çalışmaların yayımlandığı uluslararası süreli bir yayın organıdır. İlahiyat Akademi dergisinin hedef kitlesi, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi alanlarında araştırmalarını sürdüren profesyoneller ile bu alana ilgi duyan öğrenciler, okurlar ve kurumlardır. İlahiyat Akademi dergisi, Haziran ve Aralık aylarında yılda iki sayı olarak Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yayımlanan uluslararası bir süreli yayın organıdır. İlahiyat Akademi dergisi açık erişimli, gayrı ticari bilimsel yayıncılığı benimsemiştir. İlahiyat Akademi dergisinde yayımlanan makaleler, yazarı tarafından üniversitesinin kurumsal arşivinde, konulu arşivlerde veya istenilen diğer arşivlerde ambargo süresi olmaksızın erişime açılabilir. Yayınlanan tüm makalelere, kalıcı makale tanımlayıcısı olarak DOI atanır. 

Kapsam
İlahiyat Akademi dergisi, dini araştırmalar alanına dair (Sosyal ve Beşeri Bilimler/Din) makale, kitap kritiği ve sempozyum değerlendirmesi gibi çalışmaları yayınlamaktadır.

Konu Kategorisi
Sosyal ve Beşeri Bilimler: Dini Çalışmalar

Bilim Alanı
Temel İslam Bilimleri: Tefsir, Hadis, Kelam, İslam Hukuku, İslam Mezhepleri Tarihi, Tasavvuf, Arap Dili ve Edebiyatı
Felsefe ve Din Bilimleri: İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Din Psikolojisi, Din Sosyolojisi, Din Eğitimi, Dinler Tarihi, Felsefe Tarihi, Mantık
İslam Tarihi ve Sanatları: İslam Tarihi, İslam Sanatları Tarihi, Türk-İslam Edebiyatı, Dini Musiki, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi

Anahtar Kelimeler
İslam, Tefsir, Kuran, Kıraat, Hadis, Peygamber, Kelam, İslam Hukuku, İslam Mezhepleri, Tasavvuf, Arap Dili, Arap Edebiyatı, Felsefe, Din Bilimleri, İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Din Psikolojisi, Din Sosyolojisi, Din Eğitimi, Dinler Tarihi, Felsefe Tarihi, Mantık, İslam Tarihi, İslam Sanatları, Türk-İslam Edebiyatı, Dini Musiki, Din Kültürü, Ahlak, Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji, İslam Medeniyeti.

Yayın İlkeleri
• İlahiyat Akademi dergisine gönderilen makalelerin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış ve yayımına karar verilmemiş olması gerekmektedir.
• Gönderilen yazılar resim, şekil, harita vb. ekleri de dâhil olmak üzere 9.000 kelimeyi aşmamalıdır.
• İlahiyat Akademi Dergisinde, İSNAD Atıf Sistemi'ni kullanmaktadır. Dergimize gönderilecek makalelerin bu sisteme göre düzenlenmesi gerekmektedir.
• Gönderilen makalelerin en az 400 en fazla 550 kelimelik özet ve çevirisinin içermesi talep edilmektedir. Makaleler, 5-8 anahtar kelime içermelidir. İlk anahtar kelime bilim alanı olmalıdır.
• Derginin tüm giderleri Yayıncı tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için işlemleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz.
• Gönderilen makaleler; intihal tespit programı tarafından taranarak, intihal içermediği ve daha önce yayımlanmamış olduğu tespit edildikten sonra konuyla ilgili çalışmaları olan en az iki hakem tarafından çift taraflı kör hakemlik değerlendirmesine tabi tutulur.

Yayın Periyodu
İlahiyat Akademi dergisi, Haziran ve Aralık aylarında yılda iki sayı olarak Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yayımlanan uluslararası bir süreli yayın organıdır.

Yayın Dili
Dergimizde yayın dili Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Arapça dillerinde yapılan çalışmalara da yer verilmektedir.

Hedef Kitlesi
İlahiyat Akademi Dergisinin hedef kitlesi, Temel İslam Bilimler, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi alanlarında araştırmalarını sürdüren profesyoneller ile bu alana ilgi duyan öğrenciler, okurlar ve kurumlardır.

Telif Hakkı Politikası
İlahiyat Akademi Dergisinde yayımlanan çalışmaların telif hakları yazarlarına aittir. Yazarlar gönderdikleri fikri eserin, İlahiyat Akademi Dergisi tarafından Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı ile yayımlamasına izin verirler. Dergimiz 2018 yılından itibaren Creative Commons lisansı kullanmaktadır.

Ücret Politikası
İlahiyat Akademi dergisinde makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için hiçbir ad altında işleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz.

Yayımlanma Ayları
Haziran Aralık

İlahiyat Akademi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.