BibTex RIS Kaynak Göster

BAŞLARKEN...

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - , 04.06.2014

Öz

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi bu sayı ile yayın hayatına ilk adımını atıyor.

Beden eğitimi ve spor bilimleri alanında eski bir üniversite olmamıza rağmen spor bilimleri dergimizin yeni olmasının verdiği heyecan ile başladığımız bu yayının bilim dünyasına önemli bir katkıda bulunacağına inanıyor ve kısa bir surede gerekli koşulları yerine getirerek beden eğitimi ve spor bilimleri alanındaki yerini alacağını ümit ediyoruz.

Dergimiz, beden eğitimi ve spor bilimleri alanında, beden eğitimi ve spordaki yeniliklere ve araştırma makalelerine olduğu kadar ilgisini olgu sunumları ve konunun uzmanları tarafından yazılmış derlemelere de yer verecektir. Online olarak üç ayda bir yayımlanacak olacak olan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri dergisinde önem verdiğimiz konu bilimsel ölçütlere uygun bir hakemlik sistemi ve kısa sürecek bir değerlendirme sürecidir.

Ülkemizde Spor Bilimleri alanında yayımlanan birçok dergi mevcuttur. Bunların az bir kısmı uluslar arası indekslere girebilmeyi başarmıştır. Oysa Türkiye’den daha fazla sayıda ve nitelikli yayın yapılmasına gereksinim vardır. Özellikle genç araştırmacıların akademik olgunlaşma süreci içerisinde bilimsel yazı yazmayı iyi bilmeleri gereklidir. İşte bu kadar çok dergi varken İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisinin neden sahneye geldiğinin yanıtı budur,

Amacımız özellikle genç nesilde yazma güdüsünü teşvik etmek, üretmeyi, bilgiyi paylaşmayı bir yaşam bicimi haline getirmelerini sağlamak ve diğer taraftan da eğitim hayatına yeni başlayan İnönü Üniversitesi öğretim elemanları arasında standardizasyonu sağlayarak sinerji yaratmaktır.

Meslektaşlarımızın katkıları ve destekleriyle yücelecek olan dergimizin sağlıklı ve başarılı bir şekilde gelişmesini ve bilim dünyamızda saygın bir yer almasını diliyoruz.

Saygılarımızla…

       Dergi Yayın Kurulu

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - , 04.06.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Sporda Psiko-sosyal Alanlar
Yazarlar

Muhammed Emin Kafkas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Haziran 2014
Gönderilme Tarihi 4 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kafkas, M. E. (2014). BAŞLARKEN.. İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 1(1).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------