Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 4, 1 - 2, 02.01.2013

Öz

Kaynakça

  • NONE

İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 4, 1 - 2, 02.01.2013

Öz

                  Laboratuvar hayvanları bilimi; Hayvan refahına dolayısıyla araştırmaların kalitesine katkıda bulunan multidisipliner bir bilim dalıdır. Laboratuvar hayvanları bilimi; hayvanların biyoloji ve fizyolojileri, üretilmeleri ve yetiştirilmeleri, genetik ve mikrobiyolojik bakımdan standartlaştırılması, hastalıklardan korunma ve sağaltımları, analjezi ve anestezi ile ötanazi ve yeni deneysel tekniklerin geliştirilmesi, konularını kapsamaktadır. Laboratuvar hayvanları biyomedikal alanlarda, bilimsel araştırmalarda yer verilen ilaç, madde, tedavi vb. etkinliklerin canlı organizmadaki sonuçlarının elde edilmesi için kullanılmaktadır. Laboratuvar hayvanları biyoloji, tıp, veteriner hekimliği, ziraat ve ilaç sanayisi gibi biyomedikal alanlarda kullanılmasının yanında büyük bir kısmı ise, temel tıp alanlarında ilaçların insanlar için faydalı olup olmadığının araştırılmasında ve güvenli olan dozajlarının belirlenmesinde insan hastalık modelleri olarak kullanılmaktadır. 

Kaynakça

  • NONE
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Editörden
Yazarlar

Editör Editör Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Editör, E. (2013). İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2(4), 1-2.
AMA Editör E. İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. Ocak 2013;2(4):1-2.
Chicago Editör, Editör. “İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi Ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 2, sy. 4 (Ocak 2013): 1-2.
EndNote Editör E (01 Ocak 2013) İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 2 4 1–2.
IEEE E. Editör, “İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı”, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 4, ss. 1–2, 2013.
ISNAD Editör, Editör. “İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi Ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi 2/4 (Ocak 2013), 1-2.
JAMA Editör E. İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;2:1–2.
MLA Editör, Editör. “İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi Ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı”. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 4, 2013, ss. 1-2.
Vancouver Editör E. İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı. Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;2(4):1-2.