Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –

Yıl 2016, Cilt: 74 - PROF. DR. FEVZİ ŞAHLANAN'A ARMAĞAN SAYISI, 465 - 479, 30.06.2016

Öz

Bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olan Türkiye Taşkömürü Kurumu, 2013 yı- nın Ocak ayında, borçla nedeniyle
çok
sayıda icra takibine maruz kalan işçi- lere, ücretleri üzerindeki hacizleri kaldırmala için süre verilmesi ve verilen süre
içinde borçlarını ödemeyen işçilerin iş sözlmelerinin feshedilmesi yö- nünde bir Genelge çıkarşr. Söz konusu Genelge kamuoyunda tepkilerle kaılaşmış sonrasında yürürlükten kaldırılmışr. Fakat son dönemdeki k- sek Yargı kararlarından farklı işletme ve işyerlerinde de benzer sorunların ya- şandığı anlaşılmaktadır. Çaşmamızda sorun, Türk ve Alman Hukukunda doktrin görüşlerinin ve yargı kararlarının ışığında tarşılmışr. Özellikle daha uzun zamandan bu yana konunun doktrini ve yargıyı mgul ettiği Alman Hu- kukundaki gelişmeler ve eğilimler, Türk hukuku bakımından yol gösterici nite- liktedir. Alman hukukundaki doktrin görüşleri ve yargı kararla incelendiğinde işçinin aşı borçlu olmasının fesih sebebi olturmasının istisnai hallerde söz konusu olduğu görülmektedir. Türk hukuku bakımından da benzer sonlara ulaşmak mümkündür. Aksi yöndeki yaklaşım, hukuki ve sosyal bakımdan
ciddi sorunla doğurmaktadır. Bu nedenle Türk ksek Yargısının işçinin aşıborçluluğunu kural olarak fesih sebebi kabul eden yaklaşımını bir an önce değiştirmesi isabetli olacakr.

Kaynakça

  • -
Yıl 2016, Cilt: 74 - PROF. DR. FEVZİ ŞAHLANAN'A ARMAĞAN SAYISI, 465 - 479, 30.06.2016

Öz

Kaynakça

  • -
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mahmut Kabakcı Bu kişi benim

Ulaş Baysal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 74 - PROF. DR. FEVZİ ŞAHLANAN'A ARMAĞAN SAYISI

Kaynak Göster

APA Kabakcı, M., & Baysal, U. (2016). İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –. Journal of Istanbul University Law Faculty, 74, 465-479.
AMA Kabakcı M, Baysal U. İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –. Journal of Istanbul University Law Faculty. Haziran 2016;74:465-479.
Chicago Kabakcı, Mahmut, ve Ulaş Baysal. “İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –”. Journal of Istanbul University Law Faculty 74, Haziran (Haziran 2016): 465-79.
EndNote Kabakcı M, Baysal U (01 Haziran 2016) İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –. Journal of Istanbul University Law Faculty 74 465–479.
IEEE M. Kabakcı ve U. Baysal, “İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –”, Journal of Istanbul University Law Faculty, c. 74, ss. 465–479, 2016.
ISNAD Kabakcı, Mahmut - Baysal, Ulaş. “İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –”. Journal of Istanbul University Law Faculty 74 (Haziran 2016), 465-479.
JAMA Kabakcı M, Baysal U. İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –. Journal of Istanbul University Law Faculty. 2016;74:465–479.
MLA Kabakcı, Mahmut ve Ulaş Baysal. “İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –”. Journal of Istanbul University Law Faculty, c. 74, 2016, ss. 465-79.
Vancouver Kabakcı M, Baysal U. İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİ HAKLARINDA ÇOK SAYIDA İCRA TAKİBİ BULUNMASI NEDENİYLE FESHEDİLEBİLİR Mİ? – BİR KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜNÜN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME –. Journal of Istanbul University Law Faculty. 2016;74:465-79.