BibTex RIS Kaynak Göster

Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması

Yıl 2009, Cilt: 6 Sayı: 1, 37 - 43, 01.03.2009

Öz

Kaynakça

  • Anonim 1997.Tarım Bakanlığı Kayıtları.
  • Çatak,S. ve T.Aktaş, 2007. Trakya Bölgesinde Kullanılan Çeltik Kurutma Makineleri ve Bunların Pirinç Kalite Parametrelerine Etkileri. Tarımsal Mekanizasyon 24.Ulusal Kongresi. Bildiri 2007,s.383-389. Eylül
  • Çatak,S. 2008. Trakya Bölgesinde Çeltik Kurutma Tesislerinde Aşırı Kurutma Problemlerinin Kalite ve Ekonomik Açıdan Etkilerinin Saptanması. Enstitüsü.(Yüksek Lisans Tezi), Tekirdağ.S.45 Fen Bilimleri
  • De Data,S. K. 1981. Princiles and Practices of Rice Production. John Willey and Sans, NewYork.P.
  • Duffy,B. and Z.Toguero 1975. Foctors Affeting The Efficiency of Mechanization in Form Level Rice Post-Prodiction Philiphines.P. Los Banos, Geliştirilmesi
  • Enstitüsü.(Doktora Tezi), Tekirdağ.S.102 Bir Fen Bilimleri
  • Evci,G. ve P,Ülger 2006. Çeltiğin Hızlı Kurutulması Sonucunda Maksimum Randıman Alabilmek Amacıyla Hasat Nemi- Maksimum Randıman Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi,Cilt:3,Sayı:3,S.275-284.
  • Finansi,A. 1979. Rice and Food for Development. Fiat Trattori Edution, Torino, İtaly.P.
  • Kün,E. 1985. Sıcak iklim Tahılları, A.Ü. Ziraat Fakültesi Ders Kitabı Yayın No:953,Ders Kitabı:275,S.49-104. Ankara
  • Sürek,H. 2002. Çeltik Tarımı, Hasat Yayıncılık Ltd. Şti., İstanbul, Türkiye.
  • Ülger,P. 2002. Kurutma ve Soğutma Ders Notları T.Ü Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü, Tekirdağ

Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması

Yıl 2009, Cilt: 6 Sayı: 1, 37 - 43, 01.03.2009

Öz

Bu çalışmada, üç farklı kurutma yöntemine göre (güneş altında kurutma, gölgede kurutma ve depo tipi kurutucuda kurutma) çeltik kurutulmuştur. Çeltik çeşidi olarak Osmancık-97 ve Halilbey kullanılmıştır. Uygulanan kurutma yöntemlerinin çeltik depo nemine gelme süreleri, randıman değeri ve çimlenme analizleri yapılarak en uygun kurutma yönteminin belirlenmesi amaçlanmıştır. En uzun kuruma süresi gölgede kurutma (59 h) yönteminde olmasına rağmen, en iyi randıman değeri de gölgede kurutma yönteminde (% 57.67) saptanmıştır (p≤0.05). Randıman değeri bakımından en düşük olan yöntem ise kurutucu kullanılarak yapılan yöntemde (% 49.50) belirlenmiştir. Kırık pirinç yüzdesi en yüksek kurutucu ile yapılan kurutma yönteminde belirlenmiştir (% 29.54)

Kaynakça

  • Anonim 1997.Tarım Bakanlığı Kayıtları.
  • Çatak,S. ve T.Aktaş, 2007. Trakya Bölgesinde Kullanılan Çeltik Kurutma Makineleri ve Bunların Pirinç Kalite Parametrelerine Etkileri. Tarımsal Mekanizasyon 24.Ulusal Kongresi. Bildiri 2007,s.383-389. Eylül
  • Çatak,S. 2008. Trakya Bölgesinde Çeltik Kurutma Tesislerinde Aşırı Kurutma Problemlerinin Kalite ve Ekonomik Açıdan Etkilerinin Saptanması. Enstitüsü.(Yüksek Lisans Tezi), Tekirdağ.S.45 Fen Bilimleri
  • De Data,S. K. 1981. Princiles and Practices of Rice Production. John Willey and Sans, NewYork.P.
  • Duffy,B. and Z.Toguero 1975. Foctors Affeting The Efficiency of Mechanization in Form Level Rice Post-Prodiction Philiphines.P. Los Banos, Geliştirilmesi
  • Enstitüsü.(Doktora Tezi), Tekirdağ.S.102 Bir Fen Bilimleri
  • Evci,G. ve P,Ülger 2006. Çeltiğin Hızlı Kurutulması Sonucunda Maksimum Randıman Alabilmek Amacıyla Hasat Nemi- Maksimum Randıman Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi,Cilt:3,Sayı:3,S.275-284.
  • Finansi,A. 1979. Rice and Food for Development. Fiat Trattori Edution, Torino, İtaly.P.
  • Kün,E. 1985. Sıcak iklim Tahılları, A.Ü. Ziraat Fakültesi Ders Kitabı Yayın No:953,Ders Kitabı:275,S.49-104. Ankara
  • Sürek,H. 2002. Çeltik Tarımı, Hasat Yayıncılık Ltd. Şti., İstanbul, Türkiye.
  • Ülger,P. 2002. Kurutma ve Soğutma Ders Notları T.Ü Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü, Tekirdağ
Toplam 11 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

T. Taylı F. Toruk P. Ülger Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ülger, T. T. F. T. P. (2009). Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(1), 37-43.
AMA Ülger TTFTP. Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması. JOTAF. Mart 2009;6(1):37-43.
Chicago Ülger, T. Taylı F. Toruk P. “Çeltiğin Kurutulması Ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 6, sy. 1 (Mart 2009): 37-43.
EndNote Ülger TTFTP (01 Mart 2009) Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 6 1 37–43.
IEEE T. T. F. T. P. Ülger, “Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması”, JOTAF, c. 6, sy. 1, ss. 37–43, 2009.
ISNAD Ülger, T. Taylı F. Toruk P. “Çeltiğin Kurutulması Ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 6/1 (Mart 2009), 37-43.
JAMA Ülger TTFTP. Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması. JOTAF. 2009;6:37–43.
MLA Ülger, T. Taylı F. Toruk P. “Çeltiğin Kurutulması Ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 1, 2009, ss. 37-43.
Vancouver Ülger TTFTP. Çeltiğin Kurutulması ve Kurutma Parametrelerinin Saptanması. JOTAF. 2009;6(1):37-43.