BibTex RIS Kaynak Göster

Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 2, 96 - 101, 05.05.2016

Öz

Bu araştırma, artan miktarlarda akuakültür atığı (I. doz: 0 g/m2,II. doz: 50 g/m2,III. doz:100 g/m2,IV. doz: 150 g/m2) uygulamasının salata (Lactuca sativa L. var. crispa) bitkisinin bazı makro ve mikro besin elementi içeriği üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada tatlısu akvaryumundan alınan akuakültür atığı, suyu azaltılarak salata yetiştiriciliğinde organik kökenli bir gübre kaynağı olarak kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, artan akuakültür atığı ile salata bitkisinin P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerindeki değişimler önemli bulunamamakla birlikte akuakültür atığının salata yetiştiriciliği örneği ile bitkisel üretimde ve özellikle sera tarımında kullanılabilecek alternatif bir organik gübre kaynağı olabileceği ortaya konulmuştur.

Kaynakça

  • ---
Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 2, 96 - 101, 05.05.2016

Öz

Kaynakça

  • ---
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aydın Adiloğlu

Funda Eryılmaz Açıkgöz

Sevinç Adiloğlu

Yusuf Solmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Mayıs 2016
Gönderilme Tarihi 1 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 13 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Adiloğlu, A., Eryılmaz Açıkgöz, F., Adiloğlu, S., Solmaz, Y. (2016). Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(2), 96-101.
AMA Adiloğlu A, Eryılmaz Açıkgöz F, Adiloğlu S, Solmaz Y. Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi. JOTAF. Mayıs 2016;13(2):96-101.
Chicago Adiloğlu, Aydın, Funda Eryılmaz Açıkgöz, Sevinç Adiloğlu, ve Yusuf Solmaz. “Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca Sativa L. Var. Crispa) Bitkisinin Bazı Makro Ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 13, sy. 2 (Mayıs 2016): 96-101.
EndNote Adiloğlu A, Eryılmaz Açıkgöz F, Adiloğlu S, Solmaz Y (01 Mayıs 2016) Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 13 2 96–101.
IEEE A. Adiloğlu, F. Eryılmaz Açıkgöz, S. Adiloğlu, ve Y. Solmaz, “Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi”, JOTAF, c. 13, sy. 2, ss. 96–101, 2016.
ISNAD Adiloğlu, Aydın vd. “Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca Sativa L. Var. Crispa) Bitkisinin Bazı Makro Ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 13/2 (Mayıs 2016), 96-101.
JAMA Adiloğlu A, Eryılmaz Açıkgöz F, Adiloğlu S, Solmaz Y. Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi. JOTAF. 2016;13:96–101.
MLA Adiloğlu, Aydın vd. “Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca Sativa L. Var. Crispa) Bitkisinin Bazı Makro Ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 2, 2016, ss. 96-101.
Vancouver Adiloğlu A, Eryılmaz Açıkgöz F, Adiloğlu S, Solmaz Y. Artan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisi. JOTAF. 2016;13(2):96-101.