Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri

Yıl 2017, The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017, 91 - 98, 19.09.2017

Öz

Bu çalışma, Aspergillus niger katı hal fermantasyonunun kiraz (Prunus cerasus) çekirdeğinin temel besin içeriği üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla yürütülmüştür


Kaynakça

  • Aguilar, C.N., A. Aguilera-Carbo, A. Robledo, J. Ventura, R. Belmares, D. Martinez, R.R. Herrera and J. Contreras, 2008. Production of antioxidant nutraceuticals by solid-state cultures of pomegranate (Punica granatum) peel and creosote bush (Larrea tridentata) leaves. Food Technology and Biotechnology, 46(2): 218-222.

Nutritional Changes of Sour Cherry (Prunus cerasus) Kernel Subjected to Aspergillus niger Solid-state Fermentation

Yıl 2017, The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017, 91 - 98, 19.09.2017

Öz

This study was carried out to investigate the effects of Aspergillus niger solid-state fermentation on main nutritional


content of cherry (Prunus cerasus) kernel. Three Aspergillus niger strains (ATCC 52172, ATCC 200345, ATCC 9142)


were used in this study. Cherry kernels were analyzed for crude protein (CP), total ash (TA), total fat (TF), crude fiber


(CF), nitrogen free extract (NFE), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) before and after


fermentation to see nutritional change. CP level of the sour cherry increased by 14.1% and reached up to 41.66%


from 27.56%. Fungal fermentation changed also TA, TF, CF, NFE, NDF, ADF contents of cherry kernel. These results



suggest that solid-state fermentation with Aspergillus niger can be used for utilization nutritional properties of cherry


kernels to make having potential in animal nutrition.


Kaynakça

  • Aguilar, C.N., A. Aguilera-Carbo, A. Robledo, J. Ventura, R. Belmares, D. Martinez, R.R. Herrera and J. Contreras, 2008. Production of antioxidant nutraceuticals by solid-state cultures of pomegranate (Punica granatum) peel and creosote bush (Larrea tridentata) leaves. Food Technology and Biotechnology, 46(2): 218-222.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emrah Güngör Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 19 Eylül 2017
Gönderilme Tarihi 29 Ağustos 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017

Kaynak Göster

APA Güngör, E. (2017). Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi91-98.
AMA Güngör E. Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri. JOTAF. Published online 01 Eylül 2017:91-98.
Chicago Güngör, Emrah. “Aspergillus Niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus Cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, Eylül (Eylül 2017), 91-98.
EndNote Güngör E (01 Eylül 2017) Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 91–98.
IEEE E. Güngör, “Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri”, JOTAF, ss. 91–98, Eylül 2017.
ISNAD Güngör, Emrah. “Aspergillus Niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus Cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. Eylül 2017. 91-98.
JAMA Güngör E. Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri. JOTAF. 2017;:91–98.
MLA Güngör, Emrah. “Aspergillus Niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus Cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2017, ss. 91-98.
Vancouver Güngör E. Aspergillus niger Katı Hal Fermantasyonuna Maruz Kalan Vişne (Prunus cerasus) Çekirdeğinin Besinsel Değişiklikleri. JOTAF. 2017:91-8.